Φωτογραφία που απαθανατίζει τον δολοφονημένο στη μαφιόζικη εκτέλεση, στο Ψυχικό, τοπογράφο, Παναγιώτη Στάθη, ήρθε στο «φως της δημοσιότητας».

Τη φωτογραφία που δημοσίευσε η εκπομπή «Live News» τράβηξε φίλος και συνάδελφος του 54χρονου πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν βρισκόταν στη Μύκονο για δουλειά.

Ο δολοφονημένος τοπογράφος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους κατοίκους του νησιού και επρόκειτο να το επισκεφτεί ξανά την Παρασκευή, για να παραβρεθεί σε ένα συνέδριο τοπογράφων.

Όπως αναφέρουν φίλοι του, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε για τελευταία φορά στο «νησί των ανέμων» την περασμένη εβδομάδα, καθώς εκεί βρισκόταν ο μεγαλύτερος όγκος των εργασιών που διαχειριζόταν.

Δείτε τη φωτογραφία ντοκουμέντο

Αναζητούν το κίνητρο και τον δράστη οι Αρχές

Σε μια σειρά από διαφορετικές κατευθύνσεις ψάχνουν οι Αρχές το κίνητρο αλλά και τον δράστη της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Οι Αρχές ανασύρουν τον φάκελο του ξυλοδαρμού που είχε υποστεί από άγνωστο έξω από το σπίτι του το 2021. Παράλληλα, κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών έχει μεταβεί στη Μύκονο. Θεωρούν ότι, αφού το 80% της επαγγελματικής δραστηριότητας του 54χρονου βρισκόταν εκεί και με δεδομένες τις αναφορές για το μέγεθος των αυθαιρεσιών στην περιοχή, θα μπορούσαν να πάρουν απαντήσεις για το έγκλημα από εκεί.

Ταυτόχρονα όμως, θα ανοιχτούν οι φάκελοι με όλες τις τελευταίες αγοραπωλησίες του δολοφονημένου. Οι Αρχές εκτιμούν ότι κάποια πρόσφατη αγοραπωλησία ίσως ενόχλησε κάποιους και έδωσε κίνητρο για την εξόντωσή του. Πληροφορία που έφτασε στη ΓΑΔΑ φέρεται να αναφέρει πως ο τοπογράφος μαζί με έναν όμιλο είχαν πάρει στην κατοχή τους ένα μεγάλο ξενοδοχείο στην Πάρο με στόχο να φτιάξουν ένα μεγάλο πολυτελές ξενοδοχείο. Άλλη μια πληροφορία αναφέρει ότι δεν ασχολήθηκε μόνο με τοπογραφικά και real estate. Είχε αναπτύξει δραστηριότητες και στη Στερεά Ελλάδα με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.