Σε μια σειρά από διαφορετικές κατευθύνσεις ψάχνουν οι Αρχές, το κίνητρο αλλά και τον δράστη της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Οι αρχές ανασύρουν τον φάκελο του ξυλοδαρμού που είχε υποστεί από άγνωστο έξω από το σπίτι του το 2021. Παράλληλα κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών έχει μεταβεί στη Μύκονο. Θεωρούν ότι αφού το 80% της επαγγελματικής δραστηριότητας του 54χρονου βρισκόταν εκεί και με δεδομένες τις αναφορές για το μέγεθος των αυθαιρεσιών στην περιοχή, θα μπορούσαν να πάρουν απαντήσεις για το έγκλημα από εκεί.

Ταυτόχρονα όμως θα ανοιχτούν οι φάκελοι με όλες τις τελευταίες αγοραπωλησίες του δολοφονημένου. Οι αρχές εκτιμούν ότι κάποια πρόσφατη αγοραπωλησία, ίσως ενόχλησε κάποιους και έδωσε κίνητρο για την εξόντωσή τους. Πληροφορία που έφτασε στη ΓΑΔΑ φέρεται να αναφέρει πως ο τοπογράφος μαζί με έναν όμιλο να πάρουν ένα μεγάλο ξενοδοχείο στην Πάρο με στόχο να φτάσουν ένα μεγάλο πολυτελές ξενοδοχείο. Άλλη μια πληροφορία αναφέρει ότι δεν ασχολήθηκε μόνο με τοπογραφικά και real estate. Είχε αναπτύξει δραστηριότητες και στη Στερεά Ελλάδα με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Στο στόχαστρο πάντα η «μαφία της Μυκόνου»

Οι έρευνες έχουν πάντως πάντα στο στόχαστρο τη «μαφία της Μυκόνου» ενώ επεκτείνεται σε Πάρο και Ίο. Ο 54χρονος είχε ειδίκευση σε οικόπεδα στον αιγιαλό, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν κάθε φάκελο για αλλαγή χρήσης γης.

Τέλος, οι Αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών επικεντρώνουν την έρευνα στους υπολογιστές του θύματος. Έχει ανοίξει ένας μεγάλος κύκλος καταθέσεων φίλων, συγγενών και συνεργατών του θύματος. Ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής μαζί με το κινητό του, αποτελούν βασικά εργαλεία της έρευνας. Το πιο σημαντικό είναι να ανακαλύψουν ποια ήταν η τελευταία επαγγελματική του δραστηριότητα που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει εχθρότητα.

Σήμερα αναμενόταν να καταθέσει η σύζυγός του, με βασικό ερώτημα αν είχε ποτέ δεχθεί απειλές.