Εντυπωσιακά ντέρμπι, μεγάλες ανατροπές, αλλά και έντονα συναισθήματα, είχε η φάση των ομίλων του Copa America 2024 από την οποία προέκυψαν 4 συναρπαστικοί προημιτελικοί που θα μεταδοθούν την Παρασκευή 5 Ιουλίου, το Σάββατο 6 Ιουλίου και την Κυριακή 7 Ιουλίου ζωντανά και αποκλειστικά από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+.

Η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Αμερικής, το Copa America 2024, περνάει στη νοκ-άουτ φάση, με τα δύο μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης – Αργεντινή και Βραζιλία – να συνεχίζουν την πορεία τους προς τον τελικό, όπου και είναι το μοναδικό παιχνίδι που μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες. Πάντως, για να κάνουν το επόμενο βήμα και να φτάσουν στα ημιτελικά, δεν θα έχουν και τόσο εύκολο έργο, καθώς, τόσο το Εκουαδόρ, αλλά κυρίως η Ουρουγουάη είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι. Και στα νοκ άουτ παιχνίδια, τα λάθη τιμωρούνται με αποκλεισμό.

ΟΙ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ COPA AMERICA 2024 ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΔΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤ1 & ΑΝΤ1+

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΕΚΟΥΑΔΟΡ

Το πρώτο ματς είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Παρασκευής 5 Ιουλίου στις 04:00, ζωντανά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+, όπουη πρωταθλήτρια Αργεντινή θα αντιμετωπίσει το Εκουαδόρ. Ο Λιονέλ Μέσι, ίσως να είναι στις τελευταίες του παραστάσεις με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής και θέλει όσο τίποτε να κατακτήσει άλλο ένα τρόπαιο, μετά το Copa America του 2021 και το FIFA World Cup του 2022. Στην προσπάθεια αυτή, έχει βρει ξανά άξιους συμπαραστάτες, με πρώτο και καλύτερο τον Λαουτάρο Μαρτίνες, που με 4 γκολ είναι ως τώρα ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Ωστόσο, η ομάδα του Ισημερινού, άφησε ήδη έξω από την προημιτελική φάση μια παραδοσιακή δύναμη, όπως το Μεξικό, και θέλει να κάνει την έκπληξη κόντρα στην «Αλμπισελέστε».

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ – ΚΑΝΑΔΑΣ

Οι «τρικολόρ» της Νότιας Αμερικής, έκαναν επίδειξη δύναμης με 3 στα 3 στη φάση των Ομίλων, ενώ πολλοί πίστευαν πως ούτε καν θα προκρίνονταν. Το καλό momentum έχει ανοίξει την όρεξη της Βενεζουέλας, και το Σάββατο, 6 Ιουλίου, στις 04:00 θα παρακολουθήσουμε ζωντανά από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+, την προσπάθειά της να μην  σταματήσει στα προημιτελικά. Μάλιστα, ο αντίπαλος δεν μπορεί να τους τρομάξει. Οι Καναδοί έκαναν την έκπληξη στην πρώτη φάση, αφήνοντας έξω τη Χιλή, αλλά δεν έχουν εμπειρία από νοκ άουτ αγώνες σε μεγάλες διοργανώσεις.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΠΑΝΑΜΑΣ

Η Κολομβία άφησε δεύτερη στον 4Ο Όμιλο τη Βραζιλία και ονειρεύεται το Copa America 2024, που έχει να κατακτήσει από το 2001. Από την άλλη πλευρά, ο Παναμάς πέταξε εκτός προημιτελικών την ομάδα των ΗΠΑ, που, παίζοντας εντός έδρας, είχε υψηλούς στόχους στο τουρνουά και κάνει όνειρα για νέα υπέρβαση. Η αναμέτρηση θα προβληθεί την Κυριακή, 7 Ιουλίου στη 01:00  ζωντανά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Μετά από 74 χρόνια, από τον τελικό του Μουντιάλ του 1950, το «Μαρακανάσο» ακόμα πληγώνει τους Βραζιλιάνους. Πάνω από 100.000 Βραζιλιάνοι είχαν κατακλύσει το στάδιο «Μαρακανά» του Ρίο Ντε Τζανέιρο, για να πανηγυρίσουν το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Η «Σελεσάο» ήταν μια ανίκητη ομάδα, που διέλυσε όλους τους αντιπάλους της στο δρόμο προς τον τελικό. Όμως, η ταπεινή Ουρουγουάη πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου, κατακτώντας το Κύπελλο για δεύτερη φορά στην ιστορία της! Τώρα, η Εθνική Βραζιλίας έχει τη χρυσή ευκαιρία για την εκδίκηση που περιμένουν γενιές και γενιές στη χώρα. Ο φορμαρισμένος Βινίσιους Ζούνιορ, μπορεί να την οδηγήσει ως τον τελικό. Όμως, η Ουρουγουάη του Νούνιες και του Βαλβέρδε, έχει δείξει έως τώρα πως είναι έτοιμη για όλα. Έκλεισε τον 4ο Όμιλο με τρεις νίκες και θέλει να αποδείξει την Κυριακή, 7 Ιουλίου, στις 04:00, πως δεν έχει τυχαία κατακτήσει περισσότερες φορές το Copa America από τη Βραζιλία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με εξαίρεση τον τελικό της διοργάνωσης που έχει πιθανότητα παράτασης, όλα τα υπόλοιπα νοκ άουτ παιχνίδια, κρίνονται απευθείας στα πέναλτι, σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στα 90 λεπτά. Στις περιγραφές των προημιτελικών αγώνων θα είναι οι Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Δημοσθένης Γεωργακόπουλος και Γιώργος Ανανίδας.

Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου, θα μπορούν να παρακολουθούν live και on demand, από οποιαδήποτε συσκευή, οποιαδήποτε στιγμή τους αγώνες μέσα από το ειδικό θεματικό κανάλι «COPA AMERICA» του ΑΝΤ1+, αλλά και τα highlights όλων των αναμετρήσεων μέσα από το antenna.gr.