Η Volvo ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να ανανεώσει, αλλά και να κερδίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά που δεν είναι άλλη από αυτή της Κίνας (επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον ανήκει στην κινεζική Geely). Με το Concept Universe η Volvo προσπαθεί να συνδυάσει με τον ιδανικότερο τρόπο ένα υπερπολυτελές σεντάν, με τις επιθυμίες των καταναλωτών της εταιρείας, ενώ ο Stafan Jacoby (CEO της Volvo) δηλώνει χαρακτηριστικά πως: «Με το Concept Universe μπορεί κανείς να πάρει μια ιδέα του τι να περιμένει από το επόμενο κορυφαίο μας σεντάν».

Το αυτοκίνητο αναφέρεται κατευθείαν στην κορυφή της κατηγορίας, όμως δυστυχώς η Volvo δεν ανακοινώνει καθόλου τεχνικά στοιχεία για το Concept Universe. Ο τύπος πάντως αναφέρει τη χρήση ακόμη και V8 κινητήρων καθώς και υβριδικής τεχνολογίας, αλλά και τετρακίνητων εκδόσεων. Από πλευράς σχεδίασης είναι εμφανές ότι έχουμε ένα ιδιαίτερα μεγάλο σεντάν αυτοκίνητο που θα φλερτάρει (εάν δεν τα ξεπερνάει κιόλας) τα πέντε μέτρα μήκους, ενώ όπως είναι εμφανές από τις φωτογραφίες οι πόρτες ανοίγουν ‘ανάποδα’.

Ο αρχισχεδιαστής της Volvo, Peter Horbury αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με το σκανδιναβικό design του αυτοκινήτου είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε τους κορυφαίους του είδους. Το αυτοκίνητο είναι κορυφαίο σε απόδοση και τεχνολογία, χωρίς την ίδια στιγμή να γίνεται δύσχρηστο». Έτσι στο εσωτερικό είναι εμφανής η προσπάθεια που έχει γίνει ώστε η κορυφαία τεχνολογία να μην είναι πολύπλοκη η δύσχρηστη, με αποκορύφωμα τη μεγάλη κεντρική οθόνη αφής που κατευθύνεται αυτόματα προς το χέρι του οδηγού όταν αυτό κινείται προς αυτήν, αναζητώντας μια λειτουργία!

Τέλος, η άνεση είναι παντού το κυρίαρχο στοιχείο (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Concept Universe θα αποτελέσει τη βάση για την επόμενη ναυαρχίδα της Volvo), με τα εμπρός όσο και τα πίσω καθίσματα (ως πρωτότυπο έχει αυστηρά τετραθέσια διάταξη) να μοιάζουν περισσότερο με πολυθρόνες, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή άνεση. Για το λόγο αυτό στα εμπρός καθίσματα χρησιμοποιείται μια σκούρα απόχρωση δηλώνοντας έντονο δυναμισμό, ενώ στα πίσω η απόχρωση είναι λευκή τονίζοντας το κορυφαίο επίπεδο άνεσης αλλά και εμπνέοντας για χαλάρωση.

Πηγή: autotriti.gr