Όλο και περισσότερο ενδιαφέρον προκαλεί στην Τουρκία, αλλά και σε άλλες χώρες, ο Τούρκος που πραγματοποιούσε παθητική διαμαρτυρία από τις 18.00 χθες το απόγευμα και στεκόταν απλώς όρθιος στο κέντρο της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

Τα τουρκικά Μέσα αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Ερντέμ Γκιουντούζ και η διαμαρτυρία του κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου μέσω κοινωνικών μέσων με τον τίτλο «standing man».

Η τουρκική αστυνομία προσήγαγε στις 2.05 αρκετά από τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον Ερντέμ Γκιουντούζ, ο οποίος αναγκάστηκε να τερματίσει τη διαμαρτυρία του.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας, τον προσέγγισαν αστυνομικοί που βρίσκονται στην πλατεία. Έκαναν έρευνα στον σάκο που έχει δίπλα του και όταν είδαν ότι ο σάκος περιέχει μπισκότα και νερό, δεν επενέβησαν.

Παρόμοια διαμαρτυρία είναι σε εξέλιξη και στην ‘Αγκυρα, όπου μία γυναίκα στέκεται όρθια στο σημείο όπου πριν από μερικές μέρες είχε τραυματιστεί θανάσιμα από σφαίρα αστυνομικού ο διαδηλωτής Ετχέμ Σαρίσουλουκ.

τουρκική αστυνομία προσήγαγε στις 2.05 αρκετά από τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον Ερντέμ Γκιουντούζ, ο οποίος από τις έξι το απόγευμα πραγματοποιούσε παθητική διαμαρτυρία και στεκόταν όρθιος στο κέντρο της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

Δείτε εδώ όλα τα θέματα για τις δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία.