Τα κορυφαία προϊόντα κάθε ελληνικού νησιού – καθένα από τα οποία έχει τις τοπικές του νοστιμιές- ξεχωρίζει το Taste Atlas.

Αυτή τη φορά, στη λίστα του το Taste Atlas κάνει ένα γευστικό ταξίδι στα ελληνικά νησιά και υμνεί τα πιο γνωστά τους φαγητά και ποτά. Το φιστίκι Αιγίνης για παράδειγμα, είναι ένα από τα φαγητά που ξεχωρίζει. Από τα Κύθηρα έχουν επιλεγεί οι ροζέδες που είναι ένα κλασικό γλυκό γάμου και η φατουράδα, το παραδοσιακό λικέρ της περιοχής.

Αν και όπως δείχνει ο χάρτης, τα περισσότερα νησιά που έχουν επιλέγει, έχουν ένα μόνο φαγητό, η Κρήτη έχει τα περισσότερα με πορτοκαλόπιτα, απάκι, μυζήθρα, τσικουδιά, ντάκο, σοφεγάδα, γραβιέρα και μυζηθρόπιτα να είναι στον χάρτη. Άλλα νησιά που υπάρχουν στον χάρτη που ακολουθεί, είναι η Χίος, η Λέσβος, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Σίφνος.