Η διεξαγωγή γενικών εκλογών ήταν το αίτημα του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, για την οποία δήλωσε ότι ήταν μία σωστή απόφαση, διότι με αυτόν τον τρόπο αποδέχθηκε αυτό που η χώρα γνώριζε επί μήνες, ότι «δεν μπορεί να κυβερνήσει ούτε καν το διχασμένο και διαλυμένο κόμμα της».
Ο επικεφαλής του Εργατικού κόμματος δήλωσε ότι οι αδικίες που υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει η Τερέζα Μέι πριν από τρία χρόνια είναι ακόμη πιο έντονες σήμερα και ότι το Συντηρητικό κόμμα απέτυχε στο Brexit και δεν είναι σε θέση να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων ούτε να αντιμετωπίσει τις πιεστικές τους ανάγκες και να προσφέρει λύσεις στα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ «το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι περισσότερος χρόνος για τις εσωτερικές διαφωνίες των Συντηρητικών και άλλος ένας πρωθυπουργός που θα προκύψει χωρίς εκλογές. Όποιος και να γίνει νέος επικεφαλής του Συντηρητικού κόμματος θα πρέπει να αφήσει τον λαό να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας, μέσα από άμεσες γενικές εκλογές» τόνισε.
Η πρωθυπουργός της Σκοτίας Νίκολα Στέρτζον σε μήνυμά της δήλωσε ότι η Μέι αξίζει ευχαριστίες για την υπηρεσία της και ζήτησε επίσης τη διεξαγωγή εκλογών. «Η αποχώρησή της δεν θα λύσει το πρόβλημα του Brexit που προκάλεσαν οι Τόρις. Μόνο φέρνοντας το θέμα στους πολίτες μπορεί να γίνει αυτό. Δεδομένων των περιστάσεων, είναι λάθος να εγκατασταθεί ένας ακόμη Συντηρητικός στο Νο10 χωρίς γενικές εκλογές» είπε και τόνισε ότι είναι βαθιά ανησυχητική η προοπτική ενός ακόμη πιο σκληροπυρηνικού υποστηρικτή του Brexit ως πρωθυπουργού και μίας αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, ενώ επανέλαβε ότι η Σκοτία θα πρέπει να έχει την επιλογή να γίνει ένα ανεξάρτητο κράτος.
Η επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας ‘Αρλιν Φόστερ σε μήνυμά της ευχαρίστησε την Τερέζα Μέι για την προσέγγισή της στα εθνικά θέματα και για τη συνεργασία της με το DUP στο κοινοβούλιο – αν και όπως είπε, υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις, ειδικά στο Brexit.
Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Βινς Κέιμπλ δήλωσε ότι η πρωθυπουργός αναγνώρισε πως η διακυβέρνησή της έφτασε στο τέλος της και ότι δυστυχώς οι συμβιβασμοί της τα τελευταία τρία χρόνια γίνονταν συχνά προς τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός της, παρά προς την κατεύθυνση της ενότητας της χώρας, ενώ ζήτησε η λύση του Brexit να δοθεί από τον λαό.
Η επικεφαλής των Πρασίνων Κάρολιν Λούκας σε μήνυμά της στο twitter είπε ότι η Μέι είχε ένα πολύ δύσκολο έργο να φέρει σε πέρας και ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ο επικεφαλής του κόμματος του Brexit Νάιτζελ Φαράτζ, επίσης σε μήνυμά του, ανέφερε: «Πολιτικά (η Μέι) έκρινε λάθος την διάθεση (υπέρ του Brexit) της χώρας και του κόμματός της. Δύο ηγέτες των Τόρις που είχαν φιλοευρωπαϊκά ένστικτα τώρα έφυγαν. Ή το κόμμα θα μάθει από αυτό το δίδαγμα ή θα πεθάνει».