Iδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στην οικογένεια του εκλιπόντος Μεχμέτ Αλι Μπιράντ, στους χιλιάδες παριστάμενους στην νεκρώσιμη ακολουθία αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές της τελετής, η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην κηδεία του βετεράνου δημοσιογράφου.

Η σύζυγος του εκλιπόντος ξέσπασε σε λυγμούς και στηρίχθηκε στην αγκαλιά του Οικουμενικού Πατριάρχη δεχόμενη τα συλλυπητήριά του, στον αυλόγυρο του τεμένους του Τεσβίκιε στην Κωνσταντινούπολη, όπου έγινε νωρίτερα σήμερα η νεκρώσιμος ακολουθία.

Η ίδια δήλωσε αργότερα στον τουρκικό Τύπο ότι ένα από τα τελευταία γεύματα του Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, στις 9 Ιανουαρίου, έγιναν στο σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη στα Θεραπειά, όπου είχε παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του εκλιπόντος δημοσιογράφου.

Ο Πατριάρχης παρακολούθησε τη νεκρώσιμη ακολουθία από την εξέδρα των επισήμων.

Στην περιοχή του τεμένους είχε διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ η δημαρχία της περιοχής είχε αναρτήσει σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο τέμενος μεγάλα πανό με τη φωτογραφία του δημοσιογράφου που τον αποχαιρετούσαν με το «Λυπούμαστε … Ένα φύλλο ημερολογίου έχει πέσει. Τώρα δεν έχουμε 32η μέρα», έγραφε το πανό αναφερόμενη στο εμβληματικό τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μεχμετ Αλί Μπιράντ «32η μέρα».