Το αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) ανακοίνωσε χθες την αποστολή μιας ερευνήτριας στην Ιαπωνία, η οποία θα βοηθήσει στην αποσαφήνιση των αιτιών που οδήγησαν στην αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε χθες αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner της εταιρείας ΑΝΑ.

Η Λορέντα Ουόρντ θα ενταχθεί στην έρευνα που διεξάγει το γραφείο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του ιαπωνικού υπουργείου Μεταφορών, αναφέρεται στην ανακοίνωση και διευκρινίζεται ότι επιθεωρητής θα συνοδεύεται και από εκπροσώπους της FAA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και της Boeing. Η ομάδα αναμένεται στη χώρα την Παρασκευή το πρωί.

Στο μεταξύ η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει επιθεωρήσει τον στόλο της των Boeing 787 και όλα πραγματοποιούν πτήσεις, όπως έχει προγραμματιστεί.

Από την Βαρσοβία, η πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT, η πρώτη στην Ευρώπη που εκμεταλλεύεται τα αεροσκάφη αυτά από το Νοέμβριο, δήλωσε ότι διατηρεί την παραγγελία της για οκτώ Dreamliners, παρά τα «μικροπροβλήματα» που εντοπίστηκαν στο έδαφος στα αεροσκάφη αυτά, ανάμεσά τους και μια ηλεκτρική βλάβη στο σύστημα των φρένων.

Η LOT εγκαινίασε σήμερα τις υπερατλαντικές πτήσεις των αεροσκαφών αυτών, που έως τώρα χρησιμοποιούσε μόνο στην Ευρώπη.

Ένας εκπρόσωπος της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Air France δήλωσε από την πλευρά του «ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση» της παραγγελίας της για 25 Dreamliners που θα της παραδοθούν μεταξύ 2016 και 2026.

Τις παραγγελίες τους διατηρούν ακόμα, ο αυστραλιανός όμιλος Qantas για 15 Dreamliners , η Singapore Airlines (20 αεροσκάφη), η Ethiopian Airlines, η Air Europa, η Norwegian και η British Airways που επιθυμεί να παραλάβει 24 αεροσκάφη .

Οι αρχές των αεροπορικών μεταφορών στην Ινδία, ανακοίνωσαν μια επιθεώρηση της ασφάλειας του Dreamliner σε συνεργασία με την Boeing.