Οταν τα άλλα παιδιά στις αρχές της δεκαετίας του 1970 έπαιζαν ποδόσφαιρο και μαγεύονταν από τον κόσμο γύρω τους, ο άνθρωπος που 40 χρόνια μετά έμελλε να κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να κρατήσουν την ανάσα τους με την ταχύτερη και μεγαλύτερη ελεύθερη πτώση της Ιστορίας, ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ, ονειρευόταν ήδη τους αιθέρες. Η προσωπική ιστορία του «ατρόμητου Φέλιξ» δεν θα μπορούσε να είναι απλή και καθημερινή, και σε αυτό συμφωνούν όλοι όσοι τον γνωρίζουν από την παιδική ηλικία του. Οι δύο άνθρωποι που παρακολούθησαν στενά όλη την πορεία του, είναι η μητέρα του, Εύα Μπαουμγκάρτνερ, και ο φίλος της οικογένειας, Ρόναλντ Ρετενμπάχερ, ο οποίος ήταν αυτός που έμαθε στον Φέλιξ τα πάντα για την ελεύθερη πτώση.

Ο Ρετενμπάχερ γνωρίζει τον άνθρωπο που μια εβδομάδα πριν έσπασε όλα τα ρεκόρ ελεύθερης πτώσης και πτήσης με αερόστατο από όταν γεννήθηκε και, όπως διηγήθηκε στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, ο Φέλιξ από μικρός διασκέδαζε με τα ύψη και καθετί που είχε να κάνει με αυτά. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι σε εξαιρετικά μικρή ηλικία, όταν ακόμη ο Φέλιξ ίσα που μιλούσε, ο Ρετενμπάχερ τον πέταγε ψηλά και μετά τον ξανάπιανε και ο παράτολμος μπόμπιρας φώναζε κάθε φορά «ξανά, ξανά, ξανά». Οπως αποκάλυψε στη βρετανική εφημερίδα ο 65χρονος πλέον οικογενειακός φίλος των Μπαουμγκάρτνερ, σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία η μητέρα του Φέλιξ δεν μπορούσε να τον κατεβάσει από τα δέντρα όπου ανέβαινε συνεχώς φωνάζοντας δε ότι «όταν μεγαλώσω θα γίνω κασκαντέρ».

Όπως γράφει το «Έθνος της Κυριακής», το παιδικό όνειρο του ανθρώπου, που πριν από μερικές ημέρες έγινε ο πρώτος εκπρόσωπος του είδους μας που έσπασε το φράγμα του ήχου χωρίς τεχνητά μέσα, έμελλε να γίνει και εφηβική τρέλα και έτσι ο 16χρονος «κασκαντέρ» ξεκίνησε μαζί με τον 14χρονο γιο του Ρετενμπάχερ και υπό την επίβλεψη του τελευταίου το επικίνδυνο άθλημα της πτώσης με αλεξίπτωτο. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του, όπως διηγείται ο οικογενειακός φίλος και μέντοράς του, ο Φέλιξ ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμος και εξαιρετικά ακριβής στις κινήσεις του. Επίσης ήθελε να μάθει τα πάντα, κάθε μικρή λεπτομέρεια γύρω από την πτώση με αλεξίπτωτο. Επιπλέον, πήρε δίπλωμα πιλότου ελικοπτέρου και χειριστή αερόστατου, ενώ ασχολήθηκε επίσης με το μποξ και την ορειβασία.

Ο ίδιος ο Φέλιξ εκπαιδεύτηκε σκληρά για να γίνει ο παγκόσμιος ρέκορντμαν και όλες του οι ασχολίες και οι δουλειές έκλιναν προς αυτό. Εργαζόμενος ως μηχανικός αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, ο Φέλιξ, προσπαθούσε συνεχώς να συνδυάσει τις γνώσεις του αυτές με την πραγματική του αγάπη, τα extreme sports. Τον βοήθησε η θητεία του στον στρατό της Αυστρίας, ενώ η λατρεία του για τους αιθέρες αποτυπώθηκε και στο σώμα του με ένα τατουάζ που γράφει «γεννημένος για να πετάει». Οπως μάλιστα δήλωσε ο ίδιος «Πάντα είχα την επιθυμία να βρίσκομαι στον αέρα. Εκεί αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο σπίτι μου».