Ακραία κακοκαιρία πλήττει το Κονέκτικατ στις ΗΠΑ με έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες και διασώσεις ατόμων από τα ορμητικά νερά.

Την Κυριακή το Κονέκτικατ κυρήχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία αργότερα υποβαθμίστηκε σε προειδοποίηση για πλημμύρες και περιλάμβανε τις πόλεις Waterbury, Danbury και την πόλη Fairfield.

«Έχουν πέσει δύο έως έξι ίντσες βροχής. Πρόσθετα ποσά βροχόπτωσης από 0,5 έως 1,0 ίντσες είναι πιθανά» προειδοποίησε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Το τμήμα διαχείρισης έκτακτης ανάγκης συνεχίζει να αναφέρει διασώσεις στο νερό, αρκετές κατολισθήσεις σε οδοστρώματα και γέφυρες, καθώς και φουσκωμένα ποτάμια, από την κεντρική κομητεία Fairfield μέχρι τη βόρεια κομητεία New Haven. Επιπλέον, αξιωματούχοι αξιολογούν την ακεραιότητα αρκετών φραγμάτων στην περιοχή», ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Το απόγευμα της Κυριακής, οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις λάσπης, που οδήγησαν σε διαρροή αερίου κοντά σε συγκρότημα διαμερισμάτων στο Ντάνμπερι που χρειάστηκε να εκκενωθεί, δήλωσε στο CNN η Έριν Χένρι.

Ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ, χαρακτήρισε τις πλημμύρες «σοβαρές» και προειδοποίησε το βράδυ της Κυριακής ότι αρκετοί δρόμοι στη δυτική πλευρά του Κονέκτικατ ήταν κλειστοί.