Αν κάνετε αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες στη λίστα σας με τα «έχω πάει εκεί, έχω κάνει αυτό», τότε τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς υπάρχει ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος που θα σας επιτρέψει να βρεθείτε σε τρεις χώρες ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με το Travel + Leisure, λίγο έξω από την Kiruna, τη βορειότερη πόλη στη Σουηδία, οι ταξιδιώτες μπορούν να κατευθυνθούν προς το μικρό χωριό Kilpisjärvi. Εκεί, μπορούν να ξεκινήσουν πεζοπορία μέχρι το Treriksröset, το ακριβές σημείο όπου τέμνονται η Σουηδία, η Φινλανδία και η Νορβηγία.

Εκεί, οι ταξιδιώτες μπορούν να περπατήσουν σε έναν μικρό ξύλινο διάδρομο μέχρι ένα τσιμεντένιο λιθόστρωτο, που τοποθετήθηκε για πρώτη φορά το 1897 από τους Ρώσους και τους Νορβηγούς για να σηματοδοτήσει τα σύνορα (εκείνη την εποχή, το τμήμα της Φινλανδίας ανήκε στη Ρωσία). Το σημερινό τσιμεντένιο λιθόστρωτο αντικατέστησε το προϋπάρχον το 1926.

Μόλις φτάσετε εκεί, μπορείτε να περπατήσετε το μονοπάτι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και να καυχιέστε για πάντα ότι βρεθήκατε σε τρεις χώρες ταυτόχρονα!

Πώς θα φτάσετε στο σημείο που η Σουηδία, η Νορβηγία και η Φιλανδία συναντιούνται

Το μόνο δύσκολο στην όλη περιπέτεια, είναι το πώς θα φτάσετε στο σημείο ενδιαφέροντος.

Όπως εξηγεί η επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της Kiruna, μόλις οι ταξιδιώτες φτάσουν στο Kilpisjärvi, μπορούν να επιλέξουν να περπατήσουν 11 χιλιόμετρα μέχρι το σημείο που οι τρεις χώρες «συναντιούνται». Αν επιλέξουν αυτό το ελαφρώς επίπονο μονοπάτι, θα ανταμειφθούν τουλάχιστον με το περπάτημα μέσα από το Malla, το παλαιότερο εθνικό πάρκο στη Φινλανδία.

Στην ιστοσελίδα της Kiruna σημειώνεται, επίσης, ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να ακολουθήσουν την ευκολότερη διαδρομή επιβιβαζόμενοι στο M/S Malla, ένα τουριστικό πλοίο 45 λεπτών για το Koltaluokta, το οποίο είναι διαθέσιμο από τα μέσα του καλοκαιριού έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από εκεί, οι ταξιδιώτες πρέπει απλώς να περπατήσουν τα υπόλοιπα 3 χιλιόμετρα μέχρι την τελική στάση.

Όσον αφορά στο ταξίδι της επιστροφής, το πλοίο σταματά και περιμένει για περίπου δύο ώρες, οπότε πρέπει απλώς να σπεύσετε στο λιμανάκι και να επιστρέψετε εγκαίρως για την επιστροφή σας.

Φυσικά, αυτό δεν είναι το μοναδικό μέρος όπου τρία έθνη τέμνονται σε ένα μόνο σημείο. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της Γης, το μητρώο των Ηνωμένων Εθνών απαριθμεί περίπου 176 τριπλά σημεία σε όλο τον κόσμο, με την Κίνα να διαθέτει τον υψηλότερο αριθμό τριπλών σημείων.

Υπάρχουν, επίσης, μερικά μάλλον διάσημα τριπλό σημεία που είναι λίγο πιο προσιτά, όπως αυτό που τέμνει τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία, και ακόμη και ένα μέρος με που τέμνει τέσσερις χώρες -τη Μποτσουάνα, τη Ναμίμπια, τη Ζάμπια και τη Ζιμπάμπουε.