Ο 33χρονος Βρετανός πρωταθλητής στο σνόουμπορντ, Νέλσον Πρατ, βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι των γονιών του, στο Χάμπσαϊρ της Αγγλίας. Τον εντόπισε ο πατέρας του, Νίγκελ, στο γκαράζ του σπιτιού και όταν κατέφθασε το ασθενοφόρο, ο Νέλσον ήταν ήδη νεκρός.

Αναστατωμένη, η μητέρα του 33χρονου δήλωσε «Δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα για αυτό που συνέβη».

«Όλος ο κόσμος του σνόουμπορντ είναι συγκλονισμένος. Ο Νέλσον ήταν πολύ δημοφιλής. Ήταν ο αρχηγός της ομάδας σνόουμπορντ της Μεγάλης Βρετανίας», δήλωσε ο Stu Bass, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Πρατ τα τελευταία 20 χρόνια.

«Εχθές έμαθα τη πιο δυσάρεστη είδηση. Ο Νέλσον αγαπήθηκε από όλους και ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Έχω τόσες καλές αναμνήσεις μαζί του και δεν θα τον ξεχάσω ποτέ», ήταν τα λόγια του φίλου του Jamie Nicholls στο Facebook.

Περαιτέρω στοιχεία γύρω από τον θάνατο του 33χρονου παραμένουν άγνωστα, με τις αρχές να διεξάγουν έρευνα. Ο Πρατ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς έχει διακριθεί αρκετές φορές στο χώρο του σνόουμπορντ και τον τελευταίο καιρό προπονούσε την εθνική ομάδα σνόουμπορντ της Αγγλίας και του εθνικού στρατού.