Καμία… σχέση με την ιταλική εφορία δεν είχε πολύ γνωστός οδοντίατρος στην αστική κοινωνία της Ρώμης, ο οποίος την τελευταία πενταετία είχε αποκρύψει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά… οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

«Στη συνοικία της πρωτεύουσας όπου ασκεί το επάγγελμα αυτός ο οδοντογιατρός, οι επαγγελματίες γιατροί, χειρουργοί ειδικευμένοι στις ‘πλαστικές’ προσώπου, οδοντογιατροί κερδίζουν τουλάχιστον τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο», ανέφερε μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ο συνταγματάρχης των καραμπινιέρων Γκαβίνο Πουτζού, αποκαλύπτοντας ότι στη φορολογική δήλωσή του ο οδοντογιατρός με την πλούσια από κάθε άποψη πελατεία δήλωνε εντούτοις ετήσιο εισόδημα 250.000 ευρώ.

«Τον πρόδωσαν, όμως, τα συχνά και δαπανηρά ‘εξωτικά’ ταξίδια του» ανέφερε ο Πουτζού, χωρίς να επεκταθεί σε πολλές λεπτομέρειες.

‘Όταν με δικαστική εντολή οι διωκτικές αρχές απέκτησαν πρόσβαση στην κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών του οδοντογιατρού, προέκυψαν ποσά που αθροίζονται στα 5 εκατ. ευρώ κατά την τελευταία 5ετία, εξήγησε ο ίδιος αξιωματικός.

Λόγω του ύψους των αδήλωτων ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, ο οδοντογιατρός θα παραπεμφθεί στην ποινική δικαιοσύνη, και δεν θα κληθεί απλά να καταβάλει ένα διοικητικό πρόστιμο, προέβλεψε τέλος ο αστυνόμος.