Το αντιπολιτευόμενο Εθνικό Συριακό Συμβούλιο ανακοίνωσε σήμερα πως αρχίζει να θεωρεί τη στρατιωτική επέμβαση τη μόνη λύση στην κρίση που ταλανίζει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο τη Συρία κοστίζοντας χιλιάδες ζωές.

«Αρχίζουμε πραγματικά να βλέπουμε τη στρατιωτική επέμβαση ως τη μόνη λύση. Υπάρχουν δύο κακά: η στρατιωτική
επέμβαση και ο παρατεταμένος εμφύλιος πόλεμος», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

Ο Μπάσμπα Κοντμάνι πρόσθεσε πως το Συμβούλιο προτείνει η Ρωσία, που άσκησε βέτο σε δράση κατά της συριακής κυβέρνησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, να βοηθήσει να πειστεί η Δαμασκός να επιτρέψει την ασφαλή διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Η ιδέα είναι να ζητήσουμε από τη Ρωσία να ασκήσει πίεση στο καθεστώς να μην στοχεύει σε ανθρωπιστικούς διαδρόμους», τόνισε. Το Συμβούλιο πρότεινε να διαμορφωθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι από το Λίβανο στη Χομς, από την Τουρκία στην Ιντλίμπ και από την Ιορδανία στην Ντεράα.

Το Συμβούλιο θα καλέσει επίσης την Αίγυπτο- στη συνάντηση που θα γίνει την Παρασκευή στην Τυνησία για τη Συρία- να περιορίσει την πρόσβαση στο κανάλι του Σουέζ σε πλοία που μεταφέρουν όπλα στο συριακό καθεστώς.