Υποτίθεται ότι η φιλία μεταξύ των ανθρώπων είναι ανιδιοτελής και δεν μας κοστίζει τίποτα. Κι όμως… αν το ξανασκεφτείτε καλύτερα θα δείτε ότι φιλία χωρίς να βάλετε το χέρι στην τσέπη δεν υφίσταται.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Βρετανία, κανείς ξοδεύει για τους φίλους του περίπου 2.200 λίρες ετησίως σε δώρα και δραστηριότητες με τους κολλητούς φίλους.

Κι αν διαβάζοντας το άρθρο αποφασίσατε πως δεν είναι εποχές για έντονη κοινωνικοποίηση, τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, καθώς μια τέτοια απόφαση μάλλον είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη καθώς υπάρχει στη μέση και η συνήθεια. Σύμφωνα με την έρευνα, αφιερώνουμε στους φίλους μας περίπου 50 ώρες το μήνα.

Όσο για την πιο αγαπημένη δραστηριότητα που απολαμβάνουν από κοινού οι φίλοι δεν είναι άλλη από την επίσκεψη σε μια μπυραρία.

Οι ψυχολόγοι εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενθαρρυντικά, καθώς παρά την πρόοδο της τεχνολογίας που συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην αποξένωση, ο κόσμος δεν πτοείται και εξακολουθεί να νιώθει την ανάγκη να δει από κοντά αγαπημένα του πρόσωπα.