Τα οστά δεινοσαύρων και οι μετεωρίτες δεν είναι τα υλικά που έρχονται πρώτα στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε αξεσουάρ μόδας.
Η εταιρεία William Henry στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ που τα κατασκευάζει, υποστηρίζει ότι αυτά τα σπάνια ευρήματα μπορούν να προσθέσουν μια όμορφη και πρωτότυπη διακοσμητική πινελιά σε ένα βραχιόλι ή κολιέ και να προσελκύσουν διάσημη πελατεία.
Η μοναδική εμφάνιση και υφή τους είναι αυτό που ενέπνευσε τον ιδρυτή της εταιρείας να πειραματιστεί με προϊστορικά υλικά. Με την πάροδο εκατομμυρίων ετών, τα οστά έχουν γίνει πολύ ανθεκτικά και στέρεα, ενώ η αίσθηση του χαυλιόδοντα των μαμούθ είναι μοναδική.
Το σπανιότερο υλικό που χρησιμοποιήθηκε η εταιρεία ήταν ένα απολιθωμένο αυγό δεινοσαύρου, που χρησιμοποιήθηκε για ένα και μοναδικό χρυσό στυλό, σύμφωνα με το cnn.com.
Η εταιρεία επεξεργάζεται μετεωρίτες, οστά από δεινοσαύρους και χαυλιόδοντες από μαμούθ για πάνω από δύο δεκαετίες.
Η αρχική χρήση αυτών των περίεργων υλικών περιορίζονταν στην κατασκευή χειροποίητων πολυτελών σουγιάδων. Σύντομα η εταιρεία επεκτάθηκε στην παραγωγή, φτιάχνοντας περιδέραια, βραχιόλια, στυλό και άλλα αξεσουάρ.
Κάθε μοναδικό προϊόν μπορεί να χρειαστεί πάνω από έξι μήνες για να δημιουργηθεί.
Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Matt Conable, δεν είναι απλή υπόθεση η περισυλλογή της πρώτης ύλης, καθώς βρίσκεται στην έρημο ή τον θαλάσσιο βυθό.
Τα υλικά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα. Ο χαυλιόδοντας των μαμούθ βρίσκεται υποβρύχια και το απολίθωμα πρέπει να στεγνώσει για δύο χρόνια προτού δεχθεί επεξεργασία.
Μετά από εκατομμύρια χρόνια που είναι θαμμένα, τα οστά δεινοσαύρων συχνά μετατρέπονται σε στερεό βράχο. Αλλά ακόμα και τότε, το οστό μπορεί να είναι γεμάτο με ρωγμές και σχισμές στο εσωτερικό, καθιστώντας το ιδιαίτερα δύσκολο να χαραχτεί.
Το πιο ακριβό αντικείμενο που φτιάχτηκε από την εταιρεία μέχρι σήμερα είναι ένα μαχαίρι σκαλισμένο στο χέρι, το οποίο πωλείται για 31.143 ευρώ. Ένα υπό κατασκευή κόσμημα, αναμένεται να πωληθεί για 53.393 ευρώ.
Τα μοναδικά πολυτελή προϊόντα έχουν και διάσημους πελάτες που τα προτιμούν, όπως ο Μπραντ Πιτ, ο Άντονι Χόπκινς και ο Χάρισον Φορντ.