Αεροπορική επιδρομή του NATO ισοπέδωσε κτίριο εντός του συγκροτήματος Μπαμπ αλ Αζιζία του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι νωρίς το πρωί σήμερα, ενώ μία εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησής του κάνει λόγο περί απόπειρας εναντίον της ζωής του.

Πυροσβέστες εξακολουθούσαν να προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες σε ένα τμήμα του κτιρίου όταν δημοσιογράφοι μεταφέρθηκαν στο χώρο με ευθύνη της κυβέρνησης, λίγες ώρες αφότου ισχυρές εκρήξεις ταρακούνησαν το κέντρο της Τρίπολης.

Η εκπρόσωπος, η οποία συνόδευσε τους δημοσιογράφους και ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε πως ο Καντάφι χρησιμοποιούσε το κατεστραμμένο κτίριο για υπουργικές και άλλες συναντήσεις. Πρόσθεσε ότι 45 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 15 σοβαρά, και ότι ορισμένοι αγνοούνται μετά την επίθεση.

Εν τω μεταξύ ισχυρές εκρήξεις ταρακούνησαν τα ξημερώματα το κέντρο της Τρίπολης, ενώ αεροσκάφη συνεχίζουν να πετούν πάνω από την πρωτεύουσα της Λιβύης. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν περίπου δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σε διάφορα σημεία της λιβυκής πρωτεύουσας, όπου από την Παρασκευή έχουν ενταθεί οι βομβαρδισμοί του NATO.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς διακόπηκε προσωρινά η εκπομπή τριών λιβυκών τηλεοπτικών σταθμών στην Τρίπολη. Το σήμα της Λιβυκής Τηλεόρασης καθώς και των δίκτυων Jamahiriya και Shababiya σταμάτησε να μεταδίδεται, αλλά τα τρία δίκτυα ήταν ξανά στον αέρα μέσα σε περίπου μισή ώρα.