Μια συγκλονιστική υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ισπανία με ένα δεκάχρονο κορίτσι στη Μαγιόρκα να μένει έγκυος από τον πατριό της, ο οποίος φέρεται να τη βίασε, ενώ η μητέρα της βρισκόταν στη δουλειά.

Η ανησυχητική αποκάλυψη ήρθε στο φως όταν το κορίτσι άρχισε να υποφέρει από κοιλιακούς πόνους, γεγονός που οδήγησε τη μητέρα της να την πάει στο νοσοκομείο Son Llatzer, στην πρωτεύουσα του νησιού, Πάλμα.

Κατά την εξέταση, οι γιατροί ανακάλυψαν αρκετές μελανιές και τραυματισμούς που υποδήλωναν σεξουαλική κακοποίηση, προτού διαπιστώσουν ότι το κορίτσι ήταν ήδη αρκετές εβδομάδες έγκυος.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων της, η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Son Espases, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με την Daily Mail η μητέρα της ενημέρωσε το προσωπικό του νοσοκομείου ότι το μόνο πρόσωπο που είχε φροντίσει την κόρη της ήταν ο τωρινός της σύντροφος.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, κλήθηκε η αστυνομία και ο 35χρονος Ισπανός άνδρας συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα.

Ο 35χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Τετάρτη, λέγοντας: «λυπάμαι πολύ για ό,τι έχω κάνει, αλλά ήταν μόνο μία φορά». Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Ultima Hora, η ανήλικη ανέφερε στην αστυνομία ότι ο πατριός της την είχε κακοποιήσει για διάστημα ενός μήνα.

Ο άνδρας φέρεται επίσης να παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικά κακοποιήσει την θετή του κόρη, ενώ η μητέρα της ήταν στη δουλειά.

Η υπόθεση αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά από μια αμφιλεγόμενη απόφαση ισπανικού δικαστηρίου που αθώωσε έναν άνδρα ο οποίος βίασε μια 12χρονη και την άφησε έγκυο, επικαλούμενο την πολιτιστική παράδοση της ρομανί κοινότητας.

Τον περασμένο Μάιο, το δικαστήριο στην Ciudad Real, στην κεντρική Ισπανία, έλαβε υπόψη το κοινωνικοπολιτισμικό πλαίσιο της τσιγγάνικης εθνοτικής ομάδας, ώστε να μειώσει την ποινή για σεξουαλική κακοποίηση και κακοποίηση ανηλίκου από έναν 20χρονο άνδρα, με αποτέλεσμα ο δράστης να αθωωθεί.

Η κοπέλα διαπιστώθηκε ότι ήταν έγκυος για πρώτη φορά μετά από ιατρική εξέταση, με τον γιατρό να ενημερώνει τις αρχές, οδηγώντας στη σύλληψη του άνδρα.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή 11 ετών, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να αθωώσει.

Η ηλικία συναίνεσης στην Ισπανία έχει καθοριστεί στα 16 έτη, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε κάτω από αυτήν την ηλικία δεν μπορεί να συναινέσει σε σεξ. Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο άνδρας θα έπρεπε να επωφεληθεί από τη νομική εξαίρεση.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις και έχει επαναφέρει τη συζήτηση σχετικά με την ανάγκη για αυστηρότερες ποινές σε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.