Εντάσεις προκάλεσε η απόφαση ενός σχολείου να αποβάλει έναν μαθητή για «ακραίο κούρεμα», επειδή ο έφηβος αναγκάστηκε να ξυρίσει ως ένα βαθμό το κεφάλι του λόγω προβλήματος υγείας.

Η New York Post έγραψε ότι Liam που είναι μαθητής Λυκείου στην Ακαδημία Strood στην Αγγλία εμφάνισε έκζεμα στον λαιμό του, το οποίο φούντωνε σε περίπτωση που ιδρώτας ακουμπούσε το σημείο ή θερμαινόταν υπερβολικά.

Ο γιατρός λοιπόν, τόνισε ότι έπρεπε να κουρέψει κοντά τα μαλλιά του και να ξυρίσει το πλάι της κεφαλής του, αλλά και να φοράει ρούχα που δεν είναι στενά στο λαιμό. Σε αντίθετη περίπτωση, το έκζεμα θα μπορούσε να υποτροπιάσει και τότε τα πράγματα θα χειροτέρευαν.

Ο έφηβος ακολούθησε τις οδηγίες και στις 21 Σεπτεμβρίου πήγε στο σχολείο με το κεφάλι ξυρισμένο ως ένα βαθμό. Ωστόσο, στις 25 του μηνός ο διευθυντής Jon Richardson τον απέβαλε, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει την πολιτική του σχολείου για ακραία κουρέματα.

«Η Ακαδημία Strood έχει δεσμευτεί να διατηρεί ένα θετικό και χωρίς αποκλεισμούς μαθησιακό περιβάλλον, όπου τηρούνται υψηλά πρότυπα συμπεριφοράς και εμφάνισης. Η Ακαδημία διαθέτει σαφή και καθιερωμένο κώδικα ενδυμασίας, συμπεριλαμβανομένων των κατευθυντήριων γραμμών για τα κατάλληλα χτενίσματα, ο οποίος κοινοποιείται στους γονείς και τους μαθητές στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους», είπε στους γονείς του εφήβου, όταν εκείνοι ζήτησαν τον λόγο.

Μάλιστα, ο Richardson ήταν αμετανόητος ακόμη και όταν είδε τα χαρτιά με τη γνωμάτευση του γιατρού και υποχώρησε μόνο όταν ο ειδικός επικοινώνησε μαζί του, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να υποβληθεί μήνυση προς το σχολείο.