Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα σε εμπορικό κέντρο στη πόλη Καρμιέλ του βόρειου Ισραήλ, ανακοίνωσαν η ισραηλινή αστυνομία και οι γιατροί, γνωστοποιώντας ότι ο δράστης σκοτώθηκε από πυρά.

Πρόκειται για «ύποπτη τρομοκρατική επίθεση», επεσήμανε σε ανακοίνωση εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι συνδέεται με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

Ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet κατονόμασε τον φερόμενο δράστη ως τον Γιούντ Ραμπία από τη Ναχάφ, μια ισραηλινή πόλη όπου ζουν πολλά μέλη της αραβικής μειονότητας.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αν και ο Ισλαμικός Τζιχάντ χαρακτήρισε την επίθεση μια «ηρωική επιχείρηση».

Ισραηλινοί γιατροί είπαν στο Reuters ότι ένας από τους τραυματίες της επίθεσης υπέκυψε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο δράστης σκοτώθηκε επί τόπου στο εμπορικό κέντρο.

Η Magen David Adom (MDA), η υπηρεσία πρώτων βοηθειών του Ισραήλ, ανακοίνωσε ότι μετέφερε δύο άνδρες 20 ετών στο νοσοκομείο Γαλιλαία στη Ναχαρίγια. Ο ένας εξ αυτών βρίσκεται «σε κρίσιμη κατάσταση και γίνονται προσπάθειες ανάνηψης», ενώ ο άλλος «έχει τις αισθήσεις του» αν και βρίσκεται «σε σοβαρή κατάσταση».

Βίντεο που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης και μεταδόθηκαν από την ισραηλινή τηλεόραση δείχνουν αυτό που μοιάζει να είναι το σημείο όπου εξαπολύθηκε η επίθεση, σε ένα εμπορικό κέντρο. Σε αυτά διακρίνεται η σιλουέτα ενός άνδρα που κείτεται μπρούμυτα στο έδαφος και ενός άλλου ξαπλωμένου ανάσκελα με ίχνη αίματος κοντά τους.

Πηγή: ΑΠΕ