Μια πόλη απέκτησε μια απίθανη τουριστική ατραξιόν χάρη στο Google Maps, με ένα δέντρο που «κόπηκε» στη μέση να προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες από γύρω περιοχές κάθε μήνα.

Το δέντρο εντοπίζεται στο καταπράσινο προάστιο Waterthorpe του Sheffield της Βρετανίας και κόπηκε μετά από μια αντιδικία που ξέσπασε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, οι συνταξιούχοι Irene και Graham Lee για 25 χρόνια είχαν στενές σχέσεις με τους γείτονές τους. Όλα άλλαξαν όμως, όταν το ζευγάρι ξεκίνησε να κάνει παράπονα για πουλιά που κοιμόντουσαν στο δέντρο και κουτσουλούσαν τον κήπο τους.

Το δέντρο πριν κοπεί

Τελικά, πήγαν στα δικαστήρια και έλαβαν άδεια να κόψουν το δέντρο στη μέση, δηλαδή αφαιρώντας όλα τα κλαδιά από την πλευρά τους, κάτι που έκαναν. Έκτοτε, το πρόβλημα δεν διορθώθηκε, με τα πουλιά να βρίσκουν αλλού φωλιά και να συνεχίζουν το έργο τους.

Στη συνέχεια το δέντρο έγινε τοπική ατραξιόν χάρη στο Google Maps, με εκατοντάδες άτομα να μαζεύονται κάθε μήνα, ώστε να βγάλουν μια φωτογραφία και να το δουν από κοντά.

Το δέντρο εφόσον το έκοψαν στη μέση

«Από μια τυχαία δικαστική διαμάχη των γειτόνων, η πόλη μας απέκτησε ένα αξιοθέατο», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ.

Η New York Post έγραψε ότι το ηλικιωμένο ζευγάρι συνεχίζει να συντηρεί το κομμένο δέντρο, πιθανώς ελπίζοντας να απομακρυνθούν τα πουλιά, ενώ δεν έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις με τους γείτονες.