Το μήνυμα στο Ιράν ήταν ξεκάθαρο. «Ήταν επιλογή του Ισραήλ να μην χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις τα ξημερώματα της Παρασκευής, αλλά και ταυτόχρονα απειλή ότι «θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερα» λένε ισραηλινοί αξιωματούχοι στη «Jerusalem Post» λίγες ώρες μετά το χτύπημα επί ιρανικού εδάφους.

Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωσαν ότι στόχος ήταν εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν «σχεδόν δίπλα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης που βρίσκονται στην ίδια περιοχή».

«Με άλλα λόγια η επίθεση στην Ισφαχάν ήταν σχεδιασμένη όχι μόνο για να πλήξει το Ιράν αλλά και για να κάνει ξεκάθαρο το πόσο ευάλωτες σε επίθεση είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν» συμπληρώνεται στο δημοσίευμα της Jerusalem Post.

Χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς από αεροσκάφη για να αποφευχθούν οι δυνατότητες ανίχνευσης από τα ραντάρ της Τεχεράνης, σημειώνουν, τονίζοντας ότι «αυτό θα μπορούσε να ξαναγίνει ανά πάσα στιγμή».

Ταυτόχρονα, με το να μην επιτεθεί στην πραγματική πυρηνική εγκατάσταση στο Ισφαχάν ή σε άλλες πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Νατάνζ και στο Φορντόου, το Ισραήλ έδωσε στο Ιράν το μήνυμα ότι δεν επιδιώκει έναν κλιμακούμενο περιφερειακό πόλεμο.

«Το αν τελικά το χτυπήμα αυτό θα σταματήσει το Ιράν από το να προχωρήσει με το πυρηνικό πρόγραμμά του και αν θα το αποτρέψει από το να επαναλάβει χτύπημα, όπως αυτό του περασμένου Σαββατοκύριακου χωρίς να υπάρξει κλιμάκωση σε ευρύτερο πόλεμο, θα φανεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες» καταλήγει το άρθρο της Jerusalem Post.