Στη Τύνιδα κοντά στα γραφεία της κεντρικής τράπεζας δυνάμεις ασφαλείας και ένοπλοι αντάλλαξαν πυρά. Οι ένοπλοι βρίσκονταν στην οροφή ενός κτιρίου και σύμφωνα με στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές είναι νεκροί.
Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις ανθρώπους με γερμανικά διαβατήρια, οι οποίοι σχετίζονται με την ανταλλαγή πυρών μπροστά από την έδρα κόμματος της αντιπολίτευσης της Τυνησίας, του Προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος (PDP).

Σύμφωνα με το Reuters, οι ειδικές δυνάμεις του στρατού της Τυνησίας αντάλλαξαν πυρά με μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του εκδιωχθέντος προέδρου Μπεν Άλι κοντά στο προεδρικό παλάτι το οποίο βρίσκεται σε ένα προάστιο της Τύνιδας. Ακόμα, δύο αυτόπτες μάρτυρες που μένουν κοντά στο παλάτι, στην περιοχή της Καρχηδόνας μερικά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Τύνιδας, δήλωσαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς για αρκετή ώρα

Παράλληλα ο Γαλλο-γερμανός φωτορεπόρτερ Λικά Μεμπρούκ Ντολέγκα βρίσκεται σε «κρίσιμη κατάσταση» αλλά δεν είναι νεκρός, σύμφωνα με το γαλλικό προξενείο στην Τύνιδα.

Το προξενείο αναφέρει ότι «η κατάστασή του είναι κρίσιμη αλλά σταθερή» την ώρα που οι δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα (RSF) καθώς και ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού Φρεντερίκ Μιτεράν έχουν ανακοινώσει τον θάνατο του φωτορεπόρτερ.

Θυμίζουμε ότι ο 32χρονος φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο που ερρίφθη από μικρή απόσταση, την Παρασκευή, στην Τύνιδα, ενώ κάλυπτε τις συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία.