Το τραπέζι του σαλονιού είναι ένα από τα πιο πρακτικά και απαραίτητα έπιπλα του σπιτιού, αν και συνήθως τείνει να περνά απαρατήρητο. Πολλές φορές δεν το εκτιμούμε όσο θα έπρεπε, χρησιμοποιώντας το κυρίως ως μία επιφάνεια για όλες τις χρήσεις.

Πέραν της χρηστικότητάς του, το τραπέζι του σαλονιού αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για διακόσμηση και μάλιστα, αν το διακοσμήσουμε, δεν θα αναδείξουμε μόνο το ίδιο αλλά και ολόκληρο τον χώρο μας. Τα στοιχεία που απαρτίζουν ένα σοφιστικέ τραπεζάκι σαλονιού είναι τέσσερα.

Η επαφή με τη φύση

Μία συμβουλή που δίνεται γενικότερα για το σαλόνι είναι να υπάρχει στο δωμάτιο κάποιο φυτό εσωτερικού χώρου, ακόμα κι αν αυτό είναι ψεύτικο. Τοποθετώντας το φυτό πάνω στο τραπέζι του σαλονιού, το φέρνουμε στο κέντρο της προσοχής, ζωντανεύουμε τον χώρο μας και ταυτόχρονα διακοσμούμε το τραπέζι μας. Αναλόγως με το σχήμα και το ύφος του τραπεζιού, θα επιλέξουμε και την αντίστοιχη γλάστρα. Για παράδειγμα, μία γλάστρα με γεωμετρικό σχήμα είναι ιδανική για ένα τραπέζι σε μοντέρνο ύφος. Εξίσου όμορφη λύση είναι ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια – κάθε φορά που τα ανανεώνετε, αλλάζετε και την ατμόσφαιρα του χώρου, ενώ επιλέγοντας εποχικά λουλούδια, φέρνετε μέσα στο σπίτι σας τη φύση σε όλες τις υπέροχες εκδοχές της.

Διαφορετικά ύψη

Δεν χρειάζεται να γεμίσουμε το τραπέζι μας με διακοσμητικά αντικείμενα περιορίζοντας έτσι την πρακτική χρήση του, ωστόσο δύο ή τρία διακοσμητικά με διαφορετικά ύψη σε μία από τις γωνίες του τραπεζιού θα δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον οπτικό σημείο. Μία σύνθεση από ένα όμορφο κερί, ένα βάζο και ένα κουτί ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο της επιλογής μας αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό.

Ένας δίσκος καφέ

Σχεδόν κανένα τραπεζάκι σαλονιού δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το ταίρι του, τον δίσκο του καφέ. Ο δίσκος του καφέ μπορεί να χρησιμοποιείται περιστασιακά ή να υπάρχει σε μόνιμη βάση πάνω στο τραπέζι, χρησιμεύοντας ως ένα σημείο που θα συγκεντρώνει όλα τα μικρά αντικείμενα που ακουμπάμε στο τραπέζι χαρίζοντας οπτική αρμονία. Το σχήμα, το υλικό και το χρώμα του δίσκου εξαρτάται από την προτίμηση του καθενός. Μπορούμε πολύ εύκολα να ταιριάξουμε τραπέζι και δίσκο ή να δημιουργήσουμε ενδιαφέρουσες αντιθέσεις.

Το προσωπικό στοιχείο

Στο σημείο αυτό πραγματικά μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε και να τοποθετήσουμε πάνω στο τραπέζι μας ό,τι εμείς θέλουμε να παρουσιάσουμε στους καλεσμένους μας, αλλά και σε εμάς τους ίδιους. Από μία στοίβα με βιβλία ή περιοδικά μέχρι κάποιο σουβενίρ από μέρη που έχουμε ταξιδέψει ή κάποιο κοχύλι που βρήκαμε στην παραλία, μπορούμε πραγματικά να αφήσουμε τον εσωτερικό διακοσμητή που βρίσκεται μέσα μας να αναλάβει τα ηνία και να τους εντυπωσιάσει όλους.