Σύμφωνα με τη Donatella Versace, μια γυναίκα μπορεί να νιώθει σέξι σε κάθε ηλικία, καθώς η ίδια θεωρεί πως το δικαίωμα στη μόδα, στο γκλάμουρ και στον αισθησιασμό δεν είναι αποκλειστικά προνόμια της νεότητας. Μάλιστα, θεωρεί ότι όση περισσότερη εμπειρία έχει στη ζωή της μια γυναίκα τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση διαθέτει και τόσο πιο θελκτική γίνεται.

Η επικεφαλής του οίκου Versace τόνισε πως η γυναίκα τύπου Versace μπορεί να είναι και μια άτακτη 22χρονη κοπέλα και μια κομψή 55χρονη γυναίκα, καθώς το κοινό που έχουν οι δυο τους είναι η γνώση πως η δύναμη και η αυτοπεποίθηση βρίσκονται μέσα στα δυναμικά προσόντα τους και ότι το σέξι είναι περισσότερο μια στάση ζωής, ένα lifestyle, ένας τρόπος σκέψης.

Όσον αφορά στο σωστό airport look, η Donatella Versace έχει πει πως τριάντα ή σαράντα χρόνια πριν οι άνθρωποι φορούσαν τα καλύτερά τους ρούχα, για να ταξιδέψουν με το αεροπλάνο. Σήμερα, το συχνότερο outfit που φορά για να ταξιδέψει κανείς με το αεροπλάνο είναι μια απλή φόρμα. Το ότι κάποιος ντυνόταν καλά για αυτήν την περίσταση έκανε τις πτήσεις να είναι κάτι σημαντικό, κάτι που ομολόγησε ότι της λείπει και τόνισε πως μπορεί κάποιος να είναι άνετα ντυμένος χωρίς να θυσιάσει την κομψότητα. Εκεί κάποιος πρέπει να βρει τη χρυσή τομή του comfort chic και να ντυθεί κατάλληλα.

Donatella Versace poses for photographers as she arrives for the CNMI sustainable fashion 2023 awards in Milan, Italy, Sunday, Sept. 24, 2023. (AP Photo/Antonio Calanni)

Όσον αφορά το κομμάτι κλειδί στη γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας, η Donatella Versace είπε πως είναι τα αξεσουάρ, καθώς η σύγχρονη γυναίκα είναι πολυάσχολη και δεν μπορεί να αλλάζει ρούχα συνεχώς. Αυτός είναι ο λόγος που τα αξεσουάρ έχουν τόσο μεγάλη σημασία, καθώς, αλλάζοντας ένα ζευγάρι παπούτσια ή κρατώντας μια άλλη τσάντα, ανανεώνουν αμέσως την εμφάνιση και τη διάθεση. Τόνισε πως το δικό της αγαπημένο αξεσουάρ είναι τα ψηλοτάκουνα που προσφέρουν sex appeal.

Για την αδερφή του αείμνηστου Gianni Versace, οι στιλάτες γυναίκες είναι εκείνες που ξέρουν να διαχειριστούν τη θηλυκότητά τους δυναμικά και έχουν τύπο: Ξέρουν πώς να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί, πώς να απολαύσουν ένα brunch με τους φίλους τους, πώς να κάνουν δυναμικές εμφανίσεις και να μαγνητίσουν με την παρουσία τους. Τέτοιες γυναίκες είναι η Madonna, η Demi Moore και η Halle Berry.