Το πράσινο τσάι, ειδικά το matcha, έχει γίνει το νέο ιερό «δισκοπότηρο« ομορφιάς. Γεμάτο με αντιοξειδωτικά και την ικανότητά τους να βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και την υγεία της καρδιάς, δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί έχει γίνει ένα από τα τελευταία trends. Αλλά τι μπορεί να κάνει για τα μαλλιά σας;

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι μετά την τοπική εφαρμογή εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού στα τριχωτό της κεφαλής των ατόμων που πάσχουν από αλωπεκία, έχουν βιώσει αυξημένη ανάπτυξη μαλλιών. Μπορεί, επίσης, να αποτρέψει τη βλάβη από τον ήλιο, να αποτρέψει τη φωτογήρανση και ακόμη και να αποτρέψει σοβαρές δερματικές παθήσεις όπως ο καρκίνος του δέρματος. Αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των πολυφαινολών που υπάρχουν στο πράσινο τσάι, καθώς βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και στην πρόληψη της οξειδωτικής βλάβης.

Το τριχωτό της κεφαλής μας είναι τελικά το δέρμα και μπορεί επίσης να επηρεαστεί από τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι αζεύγη ηλεκτρόνια που είναι ασταθή και μπορούν να σαρώνουν το σώμα αναζητώντας άλλα ηλεκτρόνια για να γίνουν ζεύγος, αυτό οδηγεί σε βλάβη κυττάρων, πρωτεϊνών και DNA, προκαλώντας τελικά φλεγμονή, γήρανση και καρκίνο.

Τα αντιοξειδωτικά όπως αυτά που υπάρχουν στο πράσινο τσάι μπορούν να μας προστατεύσουν, από αυτή τη βλάβη των ελεύθερων ριζών. Επιπλέον, το πράσινο τσάι περιέχει επίσης καφεΐνη που μπορεί να διεγείρει τη ροή του αίματος στα θυλάκια και να προωθήσει επίσης την ανάπτυξη των μαλλιών.

Πως να το χρησιμοποιήσετε

Ένας καλός τρόπος για να συμπεριλάβετε το πράσινο τσάι στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας είναι να επιλέξετε προϊόντα με πράσινο τσάι. Αν ψάχνετε για μια θεραπεία DIY μπορείτε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με πράσινο τσάι όταν είναι κρύο στο ντους.