Μία ξεχωριστή συνταγή με βάση το κοτόπουλο Νιτσιάκος, μας δίνει ο βραβευμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας σε συνεργασία με την εταιρεία Νιτσιάκος. Δημιουργήστε και εσείς μία υπέροχη συνταγή με κοτόπουλο tantoori και πρόβειο γιαούρτι. Διαβάστε πώς θα το παρασκευάσετε:
Υλικά (για 6 άτομα)
-1 συσκευασία φιλέτο-μπούτι, κοτόπουλο Νιτσιάκος
-400γρ πρόβειο γιαούρτι
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-30γρ ginger τριμμένο
-½ ματσάκι κόλιανδρο πολύ ψιλοκομμένο
-4 κουταλιές της σούπας μείγμα tandoori (χαρμάνι από διάφορα μπαχαρικά) ή 2 κουταλιές της σούπας πάστα tandoori
-Αλάτι,
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Από τη προηγούμενη μέρα
Ανακατεύουμε τα υλικά από το 2 μέχρι το 7 μαζί σε ένα μεγάλο δοχείο το οποίο να χωράει τα κοτόπουλα. Μαρινάρουμε τα μπούτια της κότας για ένα βράδυ στη μαρινάδα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα
Ψήνουμε τα μπούτια σε ένα ταψί (που έχουμε λαδώσει με το ελαιόλαδο και ένα πινέλο) στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά. Όταν ψήνουμε τα κοτόπουλα δεν αφαιρούμε τη μαρινάδα από πάνω. Θα πάρει λίγο περισσότερο χρώμα σε ορισμένα σημεία αλλά αυτό είναι εντάξει.
Σημείωση:
-Το γιαούρτι μαλακώνει πολύ το κρέας και είναι μία εξαιρετική μαρινάδα.
-Το πρόβειο γιαούρτι που δεν συνηθίζεται γι’ αυτή τη συνταγή δίνει μία έξτρα oξύτητα.
-Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε πάστα tandοori, αν τη βρούμε.
-Τρώγεται υπέροχα με ρύζι basmati ή με πουρέ πατάτας και λίγο έξτρα πρόβειο γιαούρτι.
Το tantoori μπορείτε να το βρείτε στα Nitsiakos grill, Θηβών 152 στο Περιστέρι. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του καταστήματος είναι 210-5769477 και 210-5726003.