Σε όλους σχεδόν αρέσουν τα τηγανητά φαγητά ωστόσο συχνά τα απολαμβάνουμε με λίγες ενοχές. Οι συμβουλές που ακολουθούν θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σας στην κουζίνα.
Βήμα – βήμα
Για εύγευστα αλλά και πιο ελαφριά τηγανητά Τηγάνι: Πρέπει να είναι άριστης ποιότητας, βαθύ, βαρύ και αντικολλητικό, χωρίς εμφανή σημάδια φθοράς ή χαράγματος στα υλικά επίστρωσής του. Προετοιμασία τροφίμων: Πλύνετε και στεγνώστε καλά τα τρόφιμα προτού τα ρίξετε στο τηγάνι. Κατόπιν, κόψτε τα όλα στο ίδιο περίπου μέγεθος και βεβαιωθείτε ότι πριν τα ρίξετε στο τηγάνι έχουν θερμοκρασία περιβάλλοντος. Λιπαρή ύλη: Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο σε αρκετή ποσότητα. Το ελαιόλαδο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο 1-2 φορές και μετά να αλλάζει ολόκληρο κι όχι απλώς να συμπληρώνεται. Τηγάνισμα: Βάλτε τα τρόφιμα στο τηγάνι όταν το ελαιόλαδο είναι καυτό και τηγανίστε τα σε σταθερή θερμοκρασία. Γυρίστε τα και από τις δύο πλευρές χωρίς να τα τρυπάτε – μη χρησιμοποιείτε πιρούνι για το γύρισμα! Τελείωμα: Όταν τα τρόφιμα ροδίσουν ελαφρά, αφαιρέστε τα από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τα για λίγο σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Πηγή: womenonly.gr