Αφιερωμένα στους λάτρεις της κανέλας!

Συστατικά

1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα λευκή ζάχαρη
2 αβγά
2 βανίλιες (σκόνη)
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1 πρέζα αλάτι
3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
Λίγη χοντρή ζάχαρη (λευκή ή καστανή) για πασπάλισμα

Οδηγίες

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε πρώτα τα ασπράδια και κατόπιν τους κρόκους.

Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζουμε με το αλεύρι. Έχουμε πλέον μία ζύμη που δεν κολλάει και τη βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη.

Έπειτα την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε πάχος περίπου 0,5 cm και χρησιμοποιώντας κουπάτ κόβουμε σε σχέδια της αρεσκείας μας.

Τοποθετούμε τα μπισκότα (επάνω σε λαδόκολα) στο ταψί και πασπαλίζουμε με τη χοντρή ζάχαρη. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.

Πηγή: sintagespareas.gr