Ένα αφράτο και καλοκαιρινό κέικ με το αγαπημένο μας φρούτο, τα κεράσια!
Συστατικά
5 αυγά (στα 3 ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια)
1/4 κ.γ. κρεμόριο
225 γρ. ζάχαρη
185 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. corn flour
115 γρ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
3 κ.σ. λικέρ βύσσινο
1 1/2 φλιτζ. κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια αλλά ολόκληρα)
ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Βάζουμε σε μπεν μαρί, τα 2 αυγά μαζί με τους 3 κρόκους και τη μισή ποσότητα ζάχαρης, και ανακατεύουμε με αυγογδάρτη μέχρι να ζεσταθούν (όχι να κοχλάσουν!).
Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για 2-3 ώστε να γίνει κρεμώδες. Χτυπάμε τα ασπράδια ξεχωριστά, μαζί με το κρεμόριο και την υπόλοιπη ζάχαρη, σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα και προσθέτουμε το λικέρ, το βούτυρο και λίγο-λίγο το αλεύρι μαζί με το corn flour (ανακατεύοντας πάντα με σπάτουλα και όχι με το μίξερ).
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (24 εκ.) και τοποθετούμε τα κεράσια ένα-ένα με το χέρι (δεν τα ρίχνουμε όλα μαζί, ούτε τα ανακατεύουμε μαζί με τη ζύμη). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 35-40 λεπτά περίπου. Αφού το αφήσουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: sintagespareas.gr/