Ακόμα και στη νηστεία σας μπορείτε να πάρετε μια γεύση από κέικ χωρίς να διαπράξετε αμαρτία! Αυτή η συνταγή είναι νηστίσιμη και νόστιμη!

Υλικά:

230γρ. γάλα καρύδας
200γρ. ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο ή μαργαρίνη λιωμένη, ό,τι θέλετε)
20γρ. ρούμι ή κονιάκ
230γρ. ζάχαρη άχνη
300γρ. αλεύρι
1κ.γ. μπέικιν
60γρ. φιστίκι αιγίνης τριμμένο σε σκόνη
90γρ. αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη
40γρ. ινδοκάρυδο

Υλικά για γλάσο:
70γρ. κουβερτούρα (53%)
40γρ. γάλα καρύδας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το γάλα, το λάδι, το ρούμι και την άχνη με έναν αυγοδάρτη για να λιώσει η άχνη.
Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα στερεά και τα ρίχνουμε στο μπωλ με τα υγρά. Ομογενοποιούμε (δεν ανακατεύουμε πολλή ώρα) και μοιράζουμε σε θήκες για μάφινς ή σε μια φόρμα για κέικ, διαμέτρου 24 εκ.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς(αέρα) αν έχουμε μάφινς για 20’ περίπου ή στους 170βαθμούς(αέρα) αν έχουμε μια φόρμα για 30’ περίπου.

Γλάσο:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί. Μόλις λιώσει την αφήνουμε λίγο στην άκρη και ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το γάλα καρύδας λίγο, για να μην το ρίξουμε κρύο στην κουβερτούρα και γίνει πέτρα! Το ρίχνουμε χλιαρό, ανακατεύουμε γρήγορα, θα δούμε το γλάσο να σφίγγει λίγο(εννοώ δεν θα είναι τελείως ρευστό!) και μετά από λίγο το ρίχνουμε πάνω στο κέικ μας.

Πηγή: santie-athina.blogspot.com