Ένα νόστιμο μπέργκερ είναι πάντα δέλεαρ για τους λάτρεις του είδους και μερικές φορές η τιμή τους σε διάφορα καταστήματα είναι τσιμπημένη.

Ένας σεφ στην Ολλανδία, όμως, φαίνεται πως το παράκανε και προκάλεσε μάλιστα την αντίδραση των χρηστών του Tik Tok παρά το γεγονός ότι μπήκε στο βιβλίο Γκίνες. Ο σεφ Robbert Jan De Veen έχει δημιουργήσει, λοιπόν, από το 2021 το ακριβότερο μπέργκερ του κόσμου με κόστος 5.000 ευρώ!

Το όνομα του μπέργκερ είναι «The Golden Boy» και σερβίρεται με φύλλα χρυσού και γαρνιρισμένο με χαβιάρι. Επίσης το ψωμάκι είναι φτιαγμένο με σαμπάνια Dom Pérignon και ελαφρώς καβουρδισμένο για να γίνει τραγανό, ενώ παραμένει μαλακό. Μέσα έχει ένα ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι wagyu, ζουμερό βασιλικό καβούρι και χαβιάρι. Το εστιατόριο προσθέτει επίσης δαχτυλίδια κρεμμυδιού χτυπημένα σε Dom Pérignon.

Όπως αναφέρουν τα Ρεκόρ Γκίνες, η γεύση του The Golden Boy περιγράφεται ως «γλυκιά, ξινή, αλμυρή και πικρή», υποσχόμενη μια ευχάριστη αλμυρή γεύση. Ωστόσο, η κριτική όσων βλέπουν την τιμή είναι αυστηρή λέγοντας πως αποτελεί μια πρόκληση.