Υλικά
Είναι πλέον μόδα στην αρχή κάθε χρονιάς να σκιαγραφούν οι ειδικοί τον διατροφικό χάρτη που θα μας απασχολήσει κατά τους επόμενους μήνες. Με βάση τις τάσεις που αναδύονται και εγκαθιδρύονται κάθε χρόνο, αλλά και τον αλάθητο παράγοντα, το καταναλωτικό κοινό, μπορούν να προφητεύουν προς τα πού θα κινηθεί ο κόσμος σε όρους φαγητών και ποτών. Δεν πρόκειται φυσικά για κρυστάλλινη σφαίρα όπου μαντεύουν τα νέα καταναλωτικά ήθη, αλλά για γνώστες του κλάδου και παράγοντες της αγοράς που αναλύουν τις εκάστοτε μόδες με νούμερα και στατιστικές. Νέα υλικά που κλέβουν τα βλέμματα, υγιεινότερα πρότυπα διατροφής και η μόνιμη αναζήτηση ολοένα και περισσότερης γεύσης είναι οι θεματικές που θα μας απασχολήσουν λοιπόν το 2020, σύμφωνα με τους μετρ της γαστρονομίας αλλά και τους διευθυντές κολοσσών του χώρου. Ακόμα και επαγγελματίες στις τάσεις των τροφίμων υπάρχουν πια που καταγράφουν τα δεδομένα τους σε περιεκτικές εκθέσεις. Για να δούμε λοιπόν τι προφητεύουν όλοι αυτοί για τη νέα χρονιά…