Ποιος λέει ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας; Και γιατί το σπανάκι μας κάνει πιο δυνατούς; Τελικά, πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα για να ενυδατωθούμε σωστά; Υπάρχουν πληροφορίες που έχουν περάσει λίγο πολύ στη διατροφική μας συνείδηση και τις οποίες προσπαθούμε να εφαρμόζουμε, σε κάθε ευκαιρία, στην καθημερινότητά μας. Αυτό που ίσως δεν έχουμε σκεφτεί, όμως, είναι ότι αρκετές από αυτές τις σημαντικές -όπως τουλάχιστον πιστεύουμε- για την υγεία μας συνήθειες έχουν στην πραγματικότητα επιβληθεί από το μάρκετινγκ της βιομηχανίας των τροφίμων. Οι συμβουλές γύρω από τη διατροφή παραμένουν μέχρι σήμερα σε σημαντικό βαθμό νεφελώδεις και πολλές κατηγορίες τροφίμων συχνά περνούν από τη «δαιμονοποίηση» στην… αποθέωση. Το λίπος σε παχαίνει ή μήπως σε αδυνατίζει; Και τι γίνεται με τους υδατάνθρακες; Το λίγο αλάτι στο φαγητό είναι πιο υγιεινό ή μήπως όχι; Η ευθύνη για τη σύγχυση αποδίδεται σε αρκετές περιπτώσεις στη βιομηχανία των τροφίμων. Και μεγάλο μέρος της «σοφίας» μας γύρω από τη διατροφή είναι στην ουσία «σοφία» προερχόμενη από εκστρατείες μάρκετινγκ ή έρευνες χρηματοδοτούμενες από επιχειρήσεις. Ακολουθούν ορισμένοι μύθοι της βιομηχανίας των τροφίμων που έχουν διαμορφώσει σε σημαντικό βαθμό της διατροφικές μας συνήθειες μέχρι σήμερα…
Το πρωινό των πρωταθλητών
Χυμός πορτοκάλι για ένα υγιεινό πρωινό
Παιδιά και καφές
Το μαγικό οκτώ
Καρότα για νυχτερινή όραση
Η δύναμη του Ποπάι και το σπανάκι
Τα στατιστικά στοιχεία, δυστυχώς, είναι ξεκάθαρα: το 100% των ανθρώπων θα πεθάνει. Και μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο αν η ζωή θα μπορούσε να παραταθεί επειδή αποφεύγουμε τους υδατάνθρακες, το λίπος, το κοτόπουλο ή τα αβγά. Και ίσως μια κάποια αμφιβολία όταν διαβάζουμε τις έρευνες σχετικά με τη διατροφή μας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, να μη βλάπτει τελικά… Δείτε όλα τα θέματα του Weekend