Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr σας παρουσίασε τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου, επιλέγοντας στο νο. 1 ένα κτήριο που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Ντουμπάι. Με αυτή την αφορμή, ξεκινούμε την αντίστροφη μέτρηση με τα 10 πιο φαντασμαγορικά και παράξενα κτήρια που θα κατασκευαστούν μέσα στο 2014!

Φανταστείτε τα!

No. 3. Sky City, Changsha, Κεντρική Κίνα

Τοποθεσία: Changsha, Κεντρική Κίνα
Ημερομηνία: Η ημερομηνία ολοκλήρωσης του είναι ακόμα άγνωστη
Αρχιτέκτονας: Broad Sustainable Building
Σκοπός: Ουρανοξύστης πολλαπλής χρήσης

Οι κατασκευαστές του Sky City προσδοκούν να δημιουργήσουν το ψηλότερο κτήριο στον πλανήτη, αφού ο πύργος υποστηρίζουν ότι θα φτάσει τα 838 μέτρα.

Αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ του πύργου Burj Khalifa στο Ντουμπάι κατά 10 μέτρα.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του ισχυρίζεται ότι ο πύργος μπορεί να κατασκευαστεί σε μόλις λίγους μήνες και δεν θα απαιτηθούν χρόνια όπως συνήθως απαιτούνται για κτήρια ανάλογου μεγέθους, χάρη στον προκατασκευασμένα σχεδιασμό του.

Η πόλη της Changsha, στην κεντρική Κίνα, εκτιμούν ότι θα έχει την υψηλότερη αστική πυκνότητα στον κόσμο και αναμένεται να στεγάσει ένα μείγμα οικιστικών και εμπορικών ακινήτων, εάν κτίριο τελικά κατασκευαστεί.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι 202 όροφοι του κτηρίου θα φιλοξενήσουν ένα ξενοδοχείο 1.000 κρεβατιών, ένα νοσοκομείο, 5 σχολεία και πολλά γραφεία. Από το συνολικό διαθέσιμο χώρο, σχεδόν το 83% θα είναι για οικιστικούς σκοπούς – διαμερίσματα που θα μπορούν να στεγάσουν μέχρι και 17.000 άτομα.

Θα υπάρχουν 10 έξοδοι κινδύνου και θα μπορεί να εκκενωθεί μέσα σε 15 λεπτά. Το κτίριο θα είναι ανθεκτικό στη φωτιά για έως και τρεις ώρες. Θα έχει επίσης, 17 ελικοδρόμια, ενώ οι αθλητικές του εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν 6 γήπεδα μπάσκετ και 10 γήπεδα τένις.