Είναι η πόλη-κόσμημα του Βελγίου. Ή καλύτερα μια πόλη… διαμάντι! Ο λόγος για την Αμβέρσα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μετά τις Βρυξέλλες και «τόπο των διαμαντιών».

Η Αμβέρσα, αν και δεν είναι ο προορισμός που συμπεριλαμβάνεται εύκολα στις λίστες για ένα ταξίδι στην Ευρώπη, σίγουρα είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφτείς κάποια στιγμή και να την γνωρίσεις από κοντά. Εξάλλου, πρόκειται για μία cool πόλη, δημοφιλή, πάντως, προορισμό των μεγιστάνων, των ανθρώπων της μόδας και φυσικά των εμπόρων διαμαντιών.

Αμβέρσα Βέλγιο

Εδώ, άλλωστε, θα συναντήσετε έναν ιδιαίτερο δρόμο, υψίστης ασφάλειας, καθώς προστατεύεται από ένα αστυνομικό τμήμα, δεκάδες κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και αρκετούς ένοπλους στρατιώτες.

Αμβέρσα

Ο λόγος για την Hoveniersstraat που αποτελεί παγκόσμιο κέντρο της βιομηχανίας διαμαντιών, αφού περίπου το 84% όλων των ακατέργαστων διαμαντιών και το 50% όλων των κομμένων διαμαντιών στον πλανήτη διακινούνται σήμερα σε αυτόν τον προορισμό.

Αμβέρσα Βέλγιο

Η βελγική πόλη, που απέχει λιγότερο από μία ώρα με το τρένο από τις Βρυξέλλες, αποτελεί σημαντικό κέντρο διαμαντιών από τον Μεσαίωνα. Εδώ ιδρύθηκε και το πρώτο χρηματιστήριο στον κόσμο, που εμπορευόταν τα πάντα, από χαλκό και ασήμι μέχρι διαμάντια και χρυσό.

Αμβέρσα Βέλγιο

Όμως, στην Αμβέρσα θα δείτε και άλλα εξίσου συναρπαστικά αξιοθέατα, όπως ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης, που θεωρείται ο πιο εντυπωσιακός σε όλο τον κόσμο.

Αμβέρσα Βέλγιο

Η εντυπωσιακή πλατεία της, Grote Markt είναι γεμάτη με μεσαιωνικά κτίσματα και βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης. Η μία πλευρά της κυριαρχείται από το εκπληκτικό αναγεννησιακό κτήριο του δημαρχείου ενώ πολλά από τα άλλα ιστορικά κτίρια στεγάζουν πια εστιατόρια, μπαρ και καφέ.

Αμβέρσα Βέλγιο

Εδώ, θα δείτε και το εντυπωσιακό σιντριβάνι που αναπαριστά τον Βrabo να κρατάει το κομμένο χέρι ενός γίγαντα, ενώ σύμφωνα με τον θρύλο από εκεί πήρε το όνομά της η πόλη.

Αμβέρσα Βέλγιο

Και φυσικά, θα σας τραβήξει την προσοχή η περιοχή γύρω από το λιμάνι που έχει αναμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.