Πολύ κοντά στην Αθήνα, λίγο έξω από το Λουτράκι, υπάρχει μία παραλία με την οποία θα «φάτε» μεγάλο… σκάλωμα από την πρώτη κιόλας επαφή. Ο λόγος για την παραλία Σκαλωσιά, ένα μέρος «μυστικό», ένας κρυμμένος παράδεισος στον Κορινθιακό κόλπο που πρέπει να ανακαλύψετε.

Στην Σκαλωσιά, το τοπίο είναι εκπληκτικό, καθώς εδώ το πράσινο του βουνού συνδυάζεται αρμονικά και μοναδικά με το μπλε της θάλασσας, με φόντο τους επιβλητικούς βράχους.

Παραλία Σκαλωσιάς Λουτράκι

Η απομονωμένη παραλία έχει βότσαλα και είναι μεγάλη σε έκταση, προσφέροντας στους λουόμενους την ευκαιρία να απολαύσουν τις χαλαρές βουτιές τους στα νερά του Κορινθιακού.

Παραλία Σκαλωσιάς Λουτράκι

Αν την επισκεφτείτε, να μείνετε μέχρι το ηλιοβασίλεμα, είναι συγκλονιστικό. Η Σκαλωσιά δεν είναι οργανωμένη, επομένως θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα (νερό, φαγητό, αντηλιακό, ομπρέλα, κλπ.). Απέχει 102 χλμ από την Αθήνα και μόλις 15 λεπτά από το Λουτράκι.

Παραλία Σκαλωσιάς Λουτράκι

Βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία Μυλοκοπή, στον δρόμο που οδηγεί στη Λίμνη της Βουλιαγμένη. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι με άσφαλτο, ωστόσο ένα μικρό κομμάτι είναι χωματόδρομος. Για να φτάσετε στην παραλία, κατεβαίνετε μερικά πέτρινα σκαλοπάτια.