Μέχρι την Πέμπτη, ημέρα που αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα MacBook Pro έχουμε ακόμα 3 ημέρες. Όσες ακριβώς είναι και οι πληροφορίες για τα νέα χαρακτηριστικά των MacBook Pro που λέγεται ότι θα έχουν τα νέα laptops. Ξεκινάμε λοιπόν με χαμηλότερο βάρος κατά περίπου 200 γραμμάρια και συνεχίζουμε με μεγαλύτερο από τα σημερινά trackpad το οποίο μάλιστα θα είναι glass trackpad. Το καλύτερο στοιχείο όμως έρχεται από την πληροφορία για χρήση SSD των 8GB ή 16GB για την αποθήκευση του λειτουργικού και σκληρό δίσκο για όλα τα υπόλοιπα προγράμματα. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες για 5 νέα μοντέλα αλλά μένει να δούμε τι θα συμβεί.

Η είδηση για το λειτουργικό σε SSD δεν είναι καινούρια αλλά σίγουρα αποτελεί ένα ρίσκο, αν τελικά υλοποιηθεί. Η Apple θα πρέπει να αλλάξει το λειτουργικό σε ορισμένα σημεία και να καταφέρει να ενώσει τα δύο αποθηκευτικά μέρη αποδοτικά. Επιπλέον θα πρέπει να βρει μια λύση η οποία να είναι πραγματικά γρήγορη και όχι απλά όμορφη στα χαρτιά. Για παράδειγμα, κυκλοφορεί ήδη ένα μοντέλο σκληρού δίσκου από την Seagate που προσφέρει ακριβώς αυτή την δυνατότητα, δηλαδή 8GB SSD και σκληρό δίσκο μαζί σε ένα πακέτο. Τα reviews όμως δείχνουν ότι οι επιδόσεις είναι μάλλον μέτριες.

Η εμμονή της Apple για μνήμες NAND είναι δεδομένη και το έχει αποδείξει με το iPhone, iPod touch και iPad. Το θέμα είναι αν καταφέρει να υλοποιήσει μια αξιόπιστη και φθηνή λύση σε ό,τι αφορά τα MacBook Pro. Η συνεργασία με την Samsung μπορεί να προσφέρει πληθώρα NAND chips αλλά με την παγκόσμια παραγωγή να βρίσκεται οριακά και τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του iPad 2 να ξεπερνάνε κάθε προσδοκία, επιπλέον παραγωγή NAND chips για τα MacBook Pro δημιουργεί ερωτηματικά. Προφανώς η Apple έχει αποδείξει ότι τολμά εκεί που οι άλλοι θεωρούν μια κατάσταση δεδομένη, στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως οι πωλήσεις των Mac αυξάνονται με ρυθμό τουλάχιστον 2 φορές μεγαλύτερο από τις πωλήσεις των PCs, στοιχείο που προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην παραγωγή επιπλέον chip.

Θα μάθουμε την αλήθεια την Πέμπτη, μέχρι τότε υπομονή και οικονομίες για τα νέα MacBook Pro.

Πηγή: pestaola.gr