Το ενδιαφέρον για το βιβλίο «Hillbilly Elegy» του Τζέι Ντι Βανς έχει φτάσει στα ύψη αφού ο συγγραφέας του και γερουσιαστής επιλέχθηκε ως υποψήφιος αντιπρόεδρος στο πλευρό του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Τα απομνημονεύματα του 2016 του Τζ. Ντ. Βανς βρέθηκαν στο νούμερο ένα της λίστας των βιβλίων με τις περισσότερες πωλήσεις στο Amazon.

Ταυτόχρονα η κινηματογραφική μεταφορά του 2020, την οποία σκηνοθέτησε ο Ρον Χάουαρντ και πρωταγωνίστησαν η Έιμι Άνταμς και η Γκλεν Κλόουζ, ανεβαίνει στη λίστα των δημοφιλέστερων του Netflix. Tέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία της στην υπηρεσία streaming, η ταινία βρέθηκε ξανά στη λίστα των κορυφαίων 10 και κατέλαβε την έκτη θέση, όπως σημειώνει το THR.

Ο Βανς, 39 ετών, επιλέχθηκε από τον Τραμπ να είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ο Βανς εξελέγη στη Γερουσία το 2022 και εκπροσωπεί το Οχάιο και η πολιτική του εξέλιξη είναι αξιοσημείωτη.

Ο Ρον Χάουαρντ, μιλώντας στο THR το 2022 πριν από την εκλογή του συγγραφέα είπε ότι «εξεπλάγην με μερικές από τις θέσεις που διατύπωσε ο Βανς και τις δηλώσεις που έκανε» αφού συνεργάστηκε μαζί του στην ταινία. «Πάντα ήξερα ότι ήταν συντηρητικός, αλλά μου φάνηκε πολύ κεντροδεξιός, ένα είδος μετριοπαθούς στοχαστή» πρόσθεσε ο Χάουαρντ.

«Ήταν ένα οικογενειακό δράμα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Υπήρχαν πολλά με τα οποία συνδέθηκα προσωπικά για τη δυναμική της οικογένειας, αλλά και την περιοχή, την ευαισθησία που έψαχνα εδώ και καιρό για να εκφράσω μέσα από μια ιστορία. Αποφοίτησε μαζί μου από το Γέιλ και δεν φαινόταν ότι κατευθυνόταν προς την πολιτική κατεύθυνση» δήλωσε ο Ρον Χάουαρντ.

Η Βανέσα Τέιλορ υπογράφει το σενάριο της ταινίας. Το βιβλίο έχει ως θέμα τα εφηβικά χρόνια του Βανς, τους αγώνες της μητέρας του με τον εθισμό και εξιστορεί την πορεία του στη Νομική Σχολή Πεζοναυτών και του Γέιλ.

Όταν τα απομνημονεύματα κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι του 2016, ο Βανς ήταν ένας εντελώς άγνωστος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Γέιλ που εργαζόταν για την επενδυτική εταιρεία του Πίτερ Θίελ στο Σαν Φρανσίσκο.

Πηγή: AΠΕ