Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την εξαήμερη εργασία, την ακρίβεια και για το φιάσκο Μητσοτάκη σχετικά με το εσωκομματικό «αντάρτικο» για την επιλογή της Κατερίνας Φουντεδάκη στη θέση του προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

«Καλή η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να κάνει το μαύρο άσπρο για την καθιέρωση της εξαήμερης εργασίας, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει: «Μόνο που ο κ. Μαρινάκης, παραθέτοντας τα περίφημα στοιχεία για ένα δεκαπενθήμερο, παραδέχτηκε ότι η περίφημη διάταξη άνοιξε την κερκόπορτα για ευρεία εφαρμογή της αντεργατικής ρύθμισης. Ας μείνουμε, όμως, στα «μαθηματικά Μαρινάκη»: 291 παραρτήματα επιχειρήσεων τελικά πήραν άδεια για εξαήμερη εργασία, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο εφαρμογής του μέτρου. Έτσι λέει ο Π. Μαρινάκης. Θέλει να μας πει και πόσοι είναι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις 291 επιχειρήσεις που υποχρεώνονται πλέον σε εξαήμερη εργασία; 1.000, 5.000 ή 50.000; Και πόσους ακόμα μπορεί να περιμένει η ίδια αντιμετώπιση;».

Γενικεύοντας υποστηρίζει ότι «οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την προστασία των δικαιωμάτων τους, αφού βασική της μέριμνα είναι η εξυπηρέτηση των φιλικών της επιχειρηματικών συμφερόντων».

Εκτεθειμένη η κυβέρνηση στο θέμα της ακρίβειας

Συνεχίζοντας αναφέρεται στο θέμα της ακρίβειας: «Εκεί που όσο κι αν προσπαθεί ο Π. Μαρινάκης να διαψεύσει την πραγματικότητα, εκείνη θα τον εκθέτει, είναι στο ζήτημα της ακρίβειας. Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι τιμές των τροφίμων συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ τους πολίτες περιμένει νέο ηλεκτροσόκ στους λογαριασμούς του ρεύματος τους επόμενους μήνες. Οι λύσεις υπάρχουν, η κυβέρνηση γνωρίζει τις κατατεθειμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πάταξη της κερδοσκοπίας στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και τη φορολόγηση των υπερκερδών, αλλά αρνείται να τις υιοθετήσει γιατί, τάχα, δεν θέλει την ‘υπερφορολόγηση’ – όταν πρόκειται για τις εταιρείες ενέργειας, αλλά όχι όταν επιβάλλει χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες».

Εν είδει υστερόγραφου αναφέρεται στο «αντάρτικο εντός της ΝΔ, ώστε να μην προχωρήσει η επιλογή της κ. Φουντεδάκη στη θέση του προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής» και προσθέτει: «Το συμπέρασμα είναι ένα και γνωστό, όσο κι αν ο κ. Μαρινάκης προσπαθεί να το υποβαθμίσει: ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κι ας πασχίζει να φιλοτεχνήσει το προφίλ του μετριοπαθούς κεντροδεξιού, παραμένει όμηρος της ακροδεξιάς, ακραία συντηρητικής πτέρυγας του κόμματός του».

Πηγή: ΑΠΕ