Στη θέση της προέδρου της Κομισιόν θα παραμείνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά από μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διεξήχθη στο Στρασβούργο.

Η πρόεδρος της Κομισιόν επανεξελέγη με 401 ψήφους. Κατά της προέδρου ψήφισαν 284 μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ υπήρξαν και 15 απουσίες.

Η 65χρονη Γερμανίδα πολιτικός και υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής, είχε προταθεί στις 27 Ιουνίου τον επαναδιορισμό της.

«Θερμά συγχαρητήρια στην @vonderleyen για την επανεκλογή της ως Προέδρου της Επιτροπής @EU_Commission. Η εμπειρία και η ηγεσία της είναι ανεκτίμητες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης, πιο ανταγωνιστικής και στρατηγικά αυτόνομης Ευρώπης».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Κοσόβου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σε δήλωσή του: «Μόλις πληροφορήθηκα ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανεξελέγη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με πολύ ισχυρή πλειοψηφία. Είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ήμουν ένας από τους διαπραγματευτές εκ μέρους της. Πιστεύω ότι η ηγεσία της θα συνεισφέρει σταθερότητα και συνέχεια αλλά και μία ξεκάθαρη έμφαση στα Δυτικά Βαλκάνια, ώστε να έλθουν πιο κοντά στην Ευρώπη, κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό σε μία εποχή η οποία, από γεωπολιτικής άποψης, είναι γεμάτη προκλήσεις».