Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων πλησιάζει και η Ελλάδα ξέρει αυτή τη στιγμή ότι στον στίβο θα εκπροσωπηθεί από 13 αθλητές και αθλήτριες ενώ άλλοι τρεις περιμένουν την τελική λίστα από τη διεθνή ομοσπονδία στις 7 Ιουλίου για να δουν αν θα ταξιδέψουν ή όχι στο Παρίσι.

Οι Γάλλοι ετοιμάζονται για την τελετή έναρξης και η κάθε χώρα ετοιμάζεται για το ταξίδι στο Παρίσι όπου θα διεξαχθούν φέτος οι Αγώνες. Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, την Ελλάδα και συγκεκριμένα για τον στίβο, με τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή είναι 13 οι αθλητές και αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχής τους.

Οι τέσσερις και συγκεκριμένα η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20χλμ. βάδην, ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος, ο Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα επί κοντώ και η Κατερίνα Στεφανίδη επίσης στο άλμα επί κοντώ πήραν το «εισιτήριο» για Παρίσι πιάνοντας το όριο πρόκρισης ενώ οι υπόλοιποι εννιά κέρδισαν τη συμμετοχής τους με βάση την κατάταξη, το ranking.

Δεν αποκλείεται, όμως, η Ελλάδα να έχει περισσότερους από 13 αθλητές στον στίβο αφού τρεις και συγκεκριμένα η Παναγιώτα Δόση, ο Κώστας Ζάλτος και ο Δημήτρης Τσιάμης περιμένουν την τελική λίστα από τη διεθνή ομοσπονδία. Με τους πρώτους 32 του ranking να προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Δόση είναι στο Νο33 αυτή τη στιγμή και οι Ζάλτος και Τσιάμης στο Νο35.

Η διεθνής ομοσπονδία θα περιμένει μέχρι τα μεσάνυχτα της 4ης Ιουλίου για ενδεχόμενες επιστολές άρνησης συμμετοχής στους Αγώνες, από 4 μέχρι 6 Ιουλίου θα δοθούν οι θέσεις που θα αρνηθούν κάποιοι αθλητές στους επιλαχόντες και στις 7 Ιουλίου θα ανακοινωθεί η τελική λίστα και θα λάβει τέλος η αγωνία των Δόση, Ζάλτου και Τσιάμη.

Οι 13 αθλητές που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20 χλμ. βάδην)
Μιλτιάδης Τεντόγλου (μήκος)
Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ)
Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ)
Χρήστος Φραντζεσκάκης (σφυροβολία,)
Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία)
Τατιάνα Γκούσιν (ύψος)
Ελένη Κλαούντια Πόλακ (επί κοντώ)
Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός)
Κυριακή Φιλτισάκου (20χλμ βάδην)
Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (200μ) // (100μ)
Αριάδνη Αδαμοπούλου (επί κοντώ)
Σταματία Σκαρβέλη (σφυροβολία)