Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες έπειτα από απουσία 16 χρόνων και η Αλεξία Καμμένου με τις παίκτριες της προετοιμάζονται καθημερινά, έχοντας μπροστά τους δυνατά τεστ που θα δείξουν σε τι κατάσταση είναι η ομάδα.

Ο στόχος της Εθνικής μας ομάδας στο Παρίσι θα είναι το να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στη διοργάνωση, στην οποία επιστρέφει για πρώτη φορά μετά το 2008. Αυτό από μόνο του, φυσικά, αποτελεί επιτυχία, αλλά το θέμα είναι η ομάδα να έχει καλή παρουσία στους Αγώνες.

Για να συμβεί, λοιπόν, αυτό, αποφασίστηκε να γίνει όσο το δυνατόν πιο δυνατή προετοιμασία και στο πλαίσιο αυτής η Ελλάδα θα πάρει μέρος στο τουρνουά «Thetis Cup» στη Χαλκίδα, το τριήμερο 28-30 Ιουνίου, με τη συμμετοχή παραδοσιακών δυνάμεων του γυνακείου πόλο.

Η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, την Ουγγαρία, τον Καναδά και την Αυστραλία, με την Αλεξία Καμμένου να έχει την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Οι 23 παίκτριες που έχουν κληθεί είναι οι Αλεξάνδρα Ασημάκη, Ευαγγελία Καρύτσα, Διονυσία Κουρέτα, Ελευθερία Φουντωτού, Αριάδνη Καραμπέτσου, Ειρήνη Νίνου, Σοφία Τορνάρου, Ελένη Σωτηρέλη, Αθηνά-Δήμητρα Γιαννοπούλου, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελένη Ελληνιάδη, Μαρία Πάτρα, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ελένη Ξενάκη, Βασιλική Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Φωτεινή Τριχά, Ιωάννα Χυδηριώυη.