Η πρωτάρα Γεωργία μπήκε με ενθουσιασμό στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με αυτογκόλ του Λε Νορμάντ, η Ισπανία όμως παρέμεινε ψύχραιμη, έκανε την ανατροπή και τελικά επικράτησε με 4-1, παίρνοντας την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία.

Αυτό που περίμεναν όλοι ήταν ότι οι Ίβηρες θα έμπαιναν δυνατά στο παιχνίδι, θα έπαιρναν την κατοχή της μπάλας και θα πίεζαν με στόχο το γρήγορο γκολ. Και ακριβώς αυτό έγινε, με τον Καρβαχάλ να έχει στο 10′ την πρώτη ευκαιρία με την κεφαλιά που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μαμαρντασβίλι μετά το κόρνερ του Γιαμάλ.

Αυτή ήταν η πρώτη καλή φάση του αγώνα και η δεύτερη ήταν το γκολ της… Γεωργίας! Στο 18′ η ομάδα του Βίλι Σανιόλ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Κακαμπάτζε έκανε επικίνδυνη σέντρα από δεξιά και ο Λε Νορμάντ, υπό την πίεση του Κβαρατσχέλια, έστειλε τη μπάλ στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1!

Η Γεωργία πήρε το προβάδισμα κόντρα σε ό,τι θα περίμενε κανείς και στη συνέχεια προσπάθησε να παραμείνει ψύχραιμη και να βρει την ευκαιρία για νέα αντεπίθεση, απέναντι σε μια Ισπανία που χρειάστηκε λίγα λεπτά για να καταλάβει τι έγινε και από εκεί και πέρα άρχισε ξανά την πίεση.

Η ομάδα του Λουίς Ντε Λα Φουέντε πλησίασε στην ισοφάριση στο 35′ με το δυνατό συρτό σουτ του Κουκουρέγια που απέκρουσε ο Μαμαρντσβίλι και τελικά λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 39′ ήρθε το 1-1 με το ωραίο σουτ του Ρόδρι από το ύψος της περιοχής με το αριστερό.

Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το σκορ ισόπαλο και το δεύτερο άρχισε με τον Κβαρατσχέλια να σουτάρει πίσω από το κέντρο βλέποντας τον Σιμόν εκτός εστίας αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Μια φάση στην οποία η Γεωργία πλησίασε στο 1-2 αλλά δεν το έκανε και τελικά δεν άργησε να γίνει το 2-1.

Στο 51′ ο Γιαμάλ έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Φαμπιάν Ρουίθ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στους Ισπανούς, οι οποίοι έφεραν τον αγώνα στα μέτρα τους και ήλεγξαν σε απόλυτο βαθμό την κατάσταση στη συνέχεια, χάρη και στην κούραση των Γεωργιανών.

Παρ’ όλα αυτά, οι «Φούριας Ρόχας» ήθελαν και έπρεπε να βάλουν και τρίτο γκολ για να είναι σίγουροι για τη νίκη-πρόκριση και το έβαλαν. Όχι στο 74′, αφού το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ του Γιαμάλ που έκανε το γύρισμα στο αυτογκόλ του Γκβελεσιάνι, αλλά στο 75′, όταν ο Γουίλιαμς πήρε τη μπάλα στην αντεπίθεση, απέφυγε σαν σταματημένο τον αμυντικό που βρέθηκε μπροστά του και εκτέλεσε τον Μαμαρντασβίλι για το 3-1.

Όλα, πλέον, είχαν κριθεί οριστικά και με τη Γεωργία να έχει καταρρεύσει η Ισπανία βρήκε την ευκαιρία να πετύχει και 4ο γκολ, στο 83′, με ωραίο πλασέ του Όλμο (4-1), έχοντας πλέον μπροστά της τον προημιτελικό με αντίπαλο τη γηπεδούχο Γερμανία.

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ (81′ Χεσούς Νάβας), Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια (66′ Γκριμάλδο), Πέδρι, Ρόδρι (53′ Ντάνι Όλμο), Ρουίθ (81′ Μερίνο), Γιαμάλ, Μοράτα (67′ Οϊαρθάμπαλ), Γουίλιαμς.

Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι (79′ Κβεκβεσκίρι), Κάσια, Ντβάλι, Λοτσοσβίλι (63′ Νταβιτασβίλι), Κιτεϊσβίλι (41′ Αλτουνασβίλι), Κοτσορασβίλι, Τσακβετάντζε (63′ Τσιταϊσβίλι), Μικαουτάντζε (79′ Ζιβζιβάτζε), Κβαρατσχέλια.