Ο Παύλος Πολάκης παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην Μάγκυ Δούση και το ATTICA TV.

Σε αυτήν ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για όσα τον ενοχλούν στον ΣΥΡΙΖΑ, για τα «λάθη του Στέφανου» όπως είπε χαρακτηριστικά για τον Στέφανο Κασσελάκη, για τον Αλέξη Τσίπρα, για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και για τον αν βλέπει άλλη διάσπαση στην Αριστερά.

«Η υπερπροβολή και η προσωπική επιλογή συντρόφου του Στέφανου μας κόστισαν εκλογικά»

Οπως είπε χαρακτηριστικά «τα λάθη του Στέφανου κατά τη γνώμη μου είναι η υπερπροβολή της ζωής και της οικονομικής του κατάστασης και της προσωπικής του επιλογής συντρόφου κλπ. Για μένα αυτά τα δύο πράγματα μας κόστισαν εκλογικά και θεωρώ ότι το έχει κατανοήσει και θα προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις».

Η πολιτική δεν είναι one man show. Τα όργανα που θα συνεδριάσουν θα πρέπει να αναδείξουν και την ηγετική ομάδα και το πλαίσιο των ανθρώπων που θα δώσουν την μάχη την επόμενη περίοδο».

«Έντιμη η στάση του Τσίπρα ωστόσο κάποιοι του έσκαβαν τον λάκκο και τον έσπρωξαν στην παραίτηση» 

Για τον Αλέξη Τσίπρα – με τον οποίο έχει να μιλήσει όπως είπε, από τον Μάιο του 2023 μετά τις εκλογές – είπε πως η στάση του ήταν έντιμη, σχολιάσε ωστόσο πως κάποιοι του έσκαβαν τον λάκκο προκειμένου να προωθηθούν συγκεκριμένα πρόσωπα και τον έσπρωξαν προς την παραίτηση. Πάντως άφησε αρκετές αιχμές για τον πρώην Πρωθυπουργό και τον περιβάλλον του κυρίως για την αντιμετώπιση που είχε ο ίδιος την περίοδο της πανδημίας ή της αποκάλυψης υποθέσεων που «κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν ως σκανδαλολογία». 

«Δεν θέλω πασαρέλα προσώπων αλλά αρένα θέσεων»

Ο Παύλος Πολάκης μίλησε απαξιωτικά για τη συζήτηση περί της κεντροαριστεράς κάνοντας λόγο για «πασαρέλα προσώπων». Αντιθέτως υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρξει ένα νέο λαϊκό κοινωνικό συμβόλαιο πάνω σε συγκεκριμένες θέσεις που θα εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο θα πρέπει να αποδεχθούν όσοι αποφασίσουν να προχωρήσουν μαζί με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Στις ευρωεκλογές χάσαμε γιατί δεν κάναμε αντιπολίτευση»

«Χάσαμε γιατί δεν κάναμε αντιπολίτευση» είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης προσθέτοντας πως ο κόσμος με την ψήφο του έδειξε οτι δεν θέλει άλλο τον Μητσοτάκη. Στην συνέχεια στήριξε απόλυτα τον κ. Κασσελάκη στις αναφορές του για το «μαύρο χρήμα». 

«Τι θέλουν να μας πουν ότι δεν υπάρχουν μεγαλοεπιχειρηματίες που δίνουν λεφτά για να κάνουν τις δουλειές τους;» είπε χαρακτηριστικά. 

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές το χαρακτήρισε καλό και αξιοπρεπές αλλά που δεν δίνει την εικόνα της επερχόμενης κυβερνητικής δύναμης.