Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά στη Unicef εδώ και ένα χρόνο και σε πανηγυρική εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας.

Το «τριφύλλι» συμπλήρωσε ένα χρόνο από τη συμφωνία του με τον οργανισμό για το πρόγραμμα «1 ευρώ – 1 εμβόλιο – 1 παιδικό χαμόγελο» και γι’ αυτό διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση.

Από πλευράς «πρασίνων» το παρών έδωσαν ο διευθύνων σύμβουλος της Green Team, Βασίλης Παρθενόπουλος, καθώς και κάποιοι ποδοσφαιριστές της ομάδας, όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο Παρθενόπουλος ξεκίνησε με μια αναδρομή στην πορεία του προγράμματος για να ευχαριστήσει όσους συμμετείχαν σε αυτό το σημαντικό φιλανθρωπικό έργο.

Από τη μεριά του, ο γενικός διευθυντής της εθνικής επιτροπής της Unicef, Ηλίας Λυμπέρης, τόνισε πόσο σημαντικό είναι το πρόγραμμα γι’ αυτούς που το έχουν ανάγκη, ενώ ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γόντικα, για την προσφορά του. Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Adidas νοτιοανατολικής Ευρώπης, Κυριάκος Κοφίνας, μίλησε για την ανάγκη υποστήριξης ανάλογων κοινών πρωτοβουλιών και από άλλες ομάδες.

Σισέ: «Θα σώσουμε ζωές»

Ο Τζιμπρίλ Σισέ πιστεύει ότι μέσω αυτού του προγράμματος θα σωθούν κάποιες ζωές, όπως δήλωσε μετά την εκδήλωση. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού που ακολούθησαν αυτό το πρόγραμμα. Θέλω να ξέρετε πως έχω αφρικανική καταγωγή και ξέρω τι είναι να βλέπεις παιδιά τα οποία έχουν μεγάλη ανάγκη. Πιστέψτε με δεν είναι ωραίο αυτό το γεγονός.

Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος αυτού του προγράμματος γιατί κατά βάθος στην καρδιά μου γνωρίζω πως θα σώσουμε κάποιες ζωές και θα κάνουμε πολλά παιδιά χαρούμενα και γι’ αυτό θα ήθελα να συγχαρώ όλους του φορείς, τον Παναθηναϊκό, την Unicef αλλά και την Adidas. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ και να συνεχίσετε την προσπάθεια γιατί είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε τα παιδιά».

Χριστοδουλόπουλος: «Να μη μένουμε στα λόγια»

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος τόνισε ότι δεν πρέπει να μείνουν μόνο στα λόγια και να γίνουν ανάλογες πράξεις και από άλλες ομάδες. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και συμμετέχω σε μία κίνηση ανθρωπιάς και αγάπης.

Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε ανθρώπους και παιδιά όπου και αν βρίσκονται, όπου και αν είναι αυτά που έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να βρεθούν στο μέλλον και άλλοι φορείς και άλλες ομάδες να συμμετέχουν σε τέτοιες κινήσεις. Είναι πολύ σημαντικό από τη δική μας πλευρά να μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Είναι η ώρα να μη μένουμε μόνο στα λόγια».

Μετά το τέλος της ομιλίας ο Βασίλης Παρθενόπουλος παρέδωσε την επιταγή στη Unicef, αξίας 15.600 ευρώ.

Πηγή: gazzetta.gr