Με τους Κιέζα και Πεσίνα να αποδεικνύονται χρυσές αλλαγές και να σκοράρουν στην παράταση, η Ιταλία νίκησε την Αυστρία και πήγε στους προημιτελικούς.

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά η σκουάντρα ατζούρα πήρε τον έλεγχο, απείλησε στο 11′ με το διαγώνιο σουτ του Σπινατσόλα που έφυγε άουτ και είχε καλύτερη ευκαιρία στο 17′ με τον Μπαρέλα, το σουτ του οποίου στην κίνηση απέκρουσε με τα πόδια ο Μπάχμαν, μετά το γύρισμα του Σπινατσόλα. Οι ατζούρι είχαν την κατοχή της μπάλας αλά δυσκολεύονταν να βρουν κενούς χώρους, ενώ στο 32′ στάθηκαν άτυχοι καθώς το δυνατό σουτ του Ιμόμπιλε πήγε στο δοκάρι.

Φάση που ήταν και η τελευταία καλή του πρώτου ημιχρόνου, αφού στη συνέχεια οι Αυστριακοί ισορρόπησαν την κατάσταση και κατάφεραν να μην απειληθούν ξανά μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Όταν επέστρεψαν από αυτά, η Αυστρία πατούσε καλύτερα και αφού πρώτα απείλησε με μια καλή εκτέλεση φάουλ του Αλάμπα, στο 65′ σκόραρε με την κεφαλιά του Αρναούτοβιτς αλλά το VAR έδειξε οφσάιντ.

Η Ιταλία ανέβηκε κάπως μετά το 70′, χάρη και στις αλλαγές του Ρομπέρτο Μαντσίνι, αλλά δεν ήταν αρκετά καλή για να σκοράρει, με το παιχνίδι τελικά να οδηγείται στην παράταση. Και τα γκολ ήρθαν εκεί για τους ατζούρι και μάλιστα από δύο αλλαγές: Στο 95′ ο Κιέζα κατέβασε με το κεφάλι και εκτέλεσε με το αριστερό για το 1-0, ενώ στο 105′ ο Πεσίνα με σουτ από κοντά έγραψε το 2-0.

Η Αυστρία προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να σώσει ό,τι μπορούσε και μείωσε στο 114′ με την κεφαλιά του Ιλσάνκερ μετά την εκτέλεση κόρνερ, αλλά ως εκεί…

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (68′ Πεσίνα), Ζορζίνιο, Βεράτι (68′ Λοκατέλι), Μπεράρντι (84′ Κιέζα), Ιμόμπιλε (84′ Μπελότι), Ινσίνιε (108′ Κριστάντε).

Αυστρία: Μπάχμαν, Λάινερ (114′ Τρίμελ), Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Αλάμπα, Γκρίλιτς (106′ Σάουμπ), Σλάγκερ (106′ Γκρέγκοριτς), Λάιμερ (114′ Ιλσάνκερ), Σάμπιτζερ, Μπαουμγκάρτνερ (90′ Σεπφ), Αρναούτοβιτς (97′ Καλάιτζιτς).