Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, επικρατώντας της ΑΕΛ με 3-1 στο Αλκαζάρ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κούραση και την κακή ψυχολογία των Πειραιωτών μετά την ήττα από την Άρσεναλ, μπαίνοντας πιο δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να αιφνιδιάσουν. Θα μπορούσαν να το κάνουν στο 16′ με τον Κολομπίνο αλλά η ευκαιρία χάθηκε και στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι έβαλαν μπρος και πήραν τη νίκη.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς άνοιξε το σκορ στο 34′ με το πέναλτι του Χασάν, το οποίο πήρε ο ίδιος από τον Χουσίνο, με τον Αιγύπτιο πάντως να αποχωρεί στο 37′ λόγω τραυματισμού. Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δύο καλές στιγμές πριν το τέλος του ημιχρόνου με τους Ντουρμισάι και Μουκαντζό, για να… τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι στο 55′, όταν ο Ανδρούτσος από κοντά, μετά τη χαμένη ευκαιρία του Μασούρα, έκανε το 0-2.

Από εκεί και πέρα το ενδιαφέρον χάθηκε, με τον Ολυμπιακό πάντως να βάζει και τρίτο γκολ, με τον Ελ Αραμπί, στο 80′, για να μειώσει στο τελικό 1-3 η ομάδα της Λάρισας με την κεφαλιά του Νούνιτς λίγο πριν τις καθυστερήσεις.

ΑΕΛ: Νάγκι, Γκράουρ (22′ Γκοτζαμανίδης), Μαξιμένκο, Χουσίνο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο (82′ Χαλάτσης), Στίφλερ, Ακούνια (83′ Γλυνός), Πινακάς, Μουκαντζό (72′ Νούνιτς), Ντουρμισάι.

Ολυμπιακός: Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (82′ Βαλμπουενά), Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς (63′ Μπρούμα), Φορτούνης (62′ Σουρλής), Χασάν (37′ Μασούρας), Κάιπερς (62′ Ελ Αραμπί).

Νίκη για τον Άρη, ήττα για την ΑΕΚ

Την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός περνούσε από το Αλκαζάρ, ο Άρης με γκολ του Μήτρογλου στο 6ο λεπτό νικούσε τον ΟΦΗ με 1-0. Έτσι, το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος τον βρήκε στη 2η θέση και στο -16 από τους Πειραιώτες. Αυτό που ενδιαφέρει τους Θεσσαλονικείς, όμως, δεν είναι η απόσταση από την κορυφή, αλλά από αυτούς που τους ακολουθούν.

Απόσταση που άνοιξε στο +3, αφού η 3η ΑΕΚ παρουσιάστηκε… τραγική στο Βόλο κόντρα στην τοπική ομώνυμη ομάδα και ηττήθηκε με 1-0. Σκόρερ για τους Θεσσαλούς, οι οποίοι είναι στην 7η θέση, ήταν ο Δουβίκας με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Από εκεί και πέρα, στα άλλα τρία παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής, ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε με 1-0 τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε του Αστέρα στην Τρίπολη με 1-0, ενώ Λαμία και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0.

Έτσι, η βαθμολογία με το τέλος της κανονικής διάρκειας της Super League 1, είναι η εξής…

Ολυμπιακός 67
Άρης 51
ΑΕΚ 48
ΠΑΟΚ 47
Παναθηναϊκός 45
Αστέρας Τρίπολης 42
Βόλος 33
ΠΑΣ Γιάννινα 31
Απόλλων Σμύρνης 28
Ατρόμητος 28
Λαμία 23
Παναιτωλικός 20
ΟΦΗ 19
ΑΕΛ 16