Ακυρώθηκε η άδεια εισόδου του Μάικ Τάισον στη Νέα Ζηλανδία. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας είχε κληθεί να συμμετάσχει σε φιλανθρωπική εκδήλωση και για το λόγο αυτό είχε ζητήσει και είχε πάρει άδεια για να ταξιδέψει στη χώρα. Μετά από διαμαρτυρίες των χορηγών της εκδήλωσης, η άδεια αυτή ακυρώθηκε. Ο λόγος είναι πως ο Τάισον έχει καταδικαστεί για βιασμό.

Πριν λίγο καιρό ο Μάικ Τάισον είχε δηλώσει πως όνειρό του είναι να πρωταγωνιστήσει σε μιούζικαλ και καλούσε σκηνοθέτες και παραγωγούς να τον λάβουν υπόψη τους. Μέχρι, όμως, να συγκινήσει τους ειδικούς της έβδομης τέχνης, ο Τάισον μπορεί να παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με την πυγμαχία, στην οποία είναι αυθεντία.

Τον ερχόμενο Νοέμβριο επρόκειτο να παραβρεθεί σε φιλανθρωπική εκδήλωση στη Νέα Ζηλανδία. Για να μπορέσει να ταξιδέψει στη χώρα είχε ζητήσει και είχε πάρει ταξιδιωτική άδεια, τη γνωστή «βίζα». Αυτή, όμως, ακυρώθηκε από την Υπουργό Μετανάστευσης της χώρας, Κέιτ Γουίλκινσον, μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε από έναν εκ των χορηγών της εκδήλωσης. «Είναι αδύνατον να μπαίνει στη χώρα κάποιος που έχει καταδικαστεί γιατί βίασε μια γυναίκα. Δεν μας απασχολεί αν αυτό έγινε πριν πολλά χρόνια, σημασία έχει πως έγινε», ήταν τα λόγια εκπροσώπου του εν λόγω χορηγού.

Η νομοθεσία της Νέας Ζηλανδίας δίνει το δικαίωμα όσων έχουν καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση να μπαίνουν στη χώρα. Για ποινές μεγαλύτερες πρέπει να δίνεται ειδική άδεια. Κάτι που έπρεπε να ισχύσει στην περίπτωση του Τάισον και που ήταν το σημείο στο οποίο «πάτησε» ο χορηγός της εκδήλωσης, ζητώντας να ακυρωθεί η βίζα του Τάισον.

«Σκληρός ο νόμος, είναι όμως νόμος.»

Πηγή: sport-fm.gr